RockStation

A Frank Turner and The Sleeping Souls nálunk is bemutatja új lemezét

2024. március 28. - sunthatneversets

frank_turner_and_the_sleeping_souls_band_shot_2_credit_casey_mcallister.jpeg

Frank Turner az utánozhatatlan trubadúr, aki mostanra talán már a 3000. koncertjén is túl van, fáradhatatlanul járja a világot egyedül és zenekarával is. Az énekes-dalszerző a szökőévet is a javára fordítja és biztosra vehetjük, hogy az extra napot sem pihenésre szánja az évben. 10. lemeze Undefeated címen május 3-án érkezik, amelyet a Frank Turner and The Sleeping Souls-zal november 3-án a Dürer Kertben is bemutat majd. /Fotó: Casey McAllister/

Frank Turner a brit folk-punk egyik legnagyobb formája, aki a Million Dead poszt-hardcore zenekar frontembereként kezdte pályáját, majd a zenekar szétválását követően akusztikus gitárhoz nyúlt és szólóban folytatta karrierjét. Frank Turner azóta igazi punk trubadúrként járja a világot, okos és odamondós szövegeivel hódítva meg a színpadokat egyénileg, valamint Frank Turner and The Sleeping Souls című zenekarával. Legutóbb a Billy Talent vendégeként hallhattuk a Budapest Parkban, most pedig bandájával és hamarosan megjelenő új lemezével tér vissza.

Turner az Undefeatedet teljesen egyedül írta, vette fel és producerelte otthoni stúdiójában, a Mersea-szigeten, csupán régi zenekara, a The Sleeping Souls támogatta: Ben Lloyd (gitár), Tarrant Anderson (basszusgitár), Callum Green (dobok) és Matt Nasir (zongora). Ez az első olyan albuma is, amelyhez több mint egy évtized után nem kapcsolódik nagy kiadó. A művész úgy utal az albumra, mint az "első otthoni anyag, globális független kiadói felállással", és a "független művészként" való munka szabadságát ünnepli.

Turner így nyilatkozott az új album kapcsán: „Nincsenek klisék a nehéz 10. albumról, szóval bizonyos szempontból ez egy felszabadító kijelentés. Ugyanakkor kötelességem megindokolni a 10. album megírását és megjelenését. Ez sok lemezt jelent, bárki számára. Emellett 42 éves is vagyok, ami nem egy szexi, rock’n’roll kor. De az egész karrierem során érdekeltek az olyan írók, mint Loudon Wainwright III vagy a The HoldSteady, amit lényegében a felnőttkor írnak.”

Frank Turner legutóbbi albuma turnéjával egy hatalmas amerikai kirándulásra indult, amely még az ő sztahanovista hozzáállásához mérten is epikus vállalás volt: 2022-ben ugyanis a Frank Turner and The Sleeping Souls 50 nap alatt koncertezett 50 államban.

Frank Turner egy igazi úttörő, punk-rock utcai harcos, aki ha tehetné, 366 napot koncertezne egy évben: jobban ismeri ezt a küzdelmet, mint a legtöbb társa. De ő a veretlen Frank Turner, 42 éves és készen áll arra, hogy 2024-ben újra lezúzzon mindent. Tudjuk jól, hiába a szökőév, ő már rég kitalálta mivel tölti azt a plusz napot. Frank Turner and The Sleeping Souls november 3-án a Dürer Kertben.

A jegyvásárlás először a regisztrált Live Nation tagok számára lesz elérhető március 28-án, 11 órától, a teljeskörű jegyértékesítés pedig március 29-én, 11 órakor indul a www.livenation.hu oldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr8118364885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum