RockStation

Top 10: Rokkerék beborulnak

2010. augusztus 31. - RaczUr

A hirtelen időjárás változásra, és az azzal járó esetleges lebetegedésre való tekintettel, itt egy tízes lista mentálisan megborult rock videókról; élvezkedjetek, fáradjatok: 

10: Marilyn Manson- Beautiful People

 


Marilyn Manson klipet egy ilyen szelektálásból kihagyni, már csak passzióból is lehetetlen lenne, de mivel neki az imázsa ez a borultság, ezért csak úgy ráhangolódásként szóljon a Beautiful People.

 

9: System Of A Down- Sugar
 


System videó abból az időből, amikor még arcfestéssel, és kevésbé sláger orientált zenével rukkoltak elő az örmény, illetve libanoni emigránsok kölykei. Bolond szám, bolond klippel. Itt a helye!

 

8: Sharon Stoner- 3000 bira
 


Nem hallottál még soha a Sharon Stonerről? Ez akkor azt jelenti, hogy nem vagy otthon az üzbég undergroundban. Videó ahhoz, hogy kicsit táguljon a könnyűzenei perspektívátok, rá hesszelhettek arra, hogy miként tengetik Üzbegisztán stonerei a mindennapjaikat a kisvárosban, így gorilla ruhában.

 

7: Aphex Twin- Come To Daddy
 


Elektronikus zenéről van szó, de azzal mindenképp kvalifikálta magát erre a listára Aphex Twin, hogy a Come To Daddyt a nem sokára hazánkba is ellátogató Dillinger Escape Plan is feldolgozta, úgy, hogy lényegében semmi zenei változtatást nem eszközöltek benne. Az angol iparvidék, az Aphex Twin védjegyeként funkcionáló torz arc (jelen esetben gyerek testeken), és a nyugdíjas néni konstellációja egy végtelenül parás klippel ajándékoz meg minket.

 

6: Nine Inch Nails- Perfect Drug
 


Trent Reznor bandája a megfelelője Marilyn Mansonnak a zenei ínyencek körében. Nem annyira expliciten beteg, mint Manson, és nem görcsösen polgárpukkasztó, de ez adja neki a kultusz figura aromát. A Perfect Drug pedig az egyik legszürreálisabb képi manifesztációja.

 

5: Kyuss- Demon Cleaner
 

A Kyuss egyetlen olyan hivatalos klipje, ami nem a sivatagi forgószél, és szikla tenger sivár környezetében játszódik. Hogy a Kyuss szakított a stoner klisékkel ebben a videóban, az a klip rendezőjének is köszönhető, aki pedig nem más, mint az a Adam Jones, aki a Toolban gitározik, és a klipjeik túlnyomó részét is ő csinálta. Aki megfejti a mondani valóját, kap egy csokit!

 

4: Will Haven- Carpe Diem

 


A sacramento-i zenekar szinte belevéste magát a tudatalattimba ezzel a videóval jó pár éve. A hangszalag rablással, szexi távol keleti lánnyal, és Chino Morenoval tarkított sztori remekül passzol a Will Haven nem túl ismert, nyomasztó zenéjéhez.

 

3: Eyehategod- Southern Discomfort

 


 Az egyik legnyomasztóbb klip evör! Kicsit olyan érzése van az embernek, mintha egy drog prevenciós videót nézne a 90-es évekből, ami már önmagában nyomasztó, de ami zene alatta van, csak még inkább belesodor minket az agóniába. Érfelvágásra felkészülni! 

 

2: Tool- Schism
 


A már fent említett Adam Jones az anyazenekarában végzett audió vizuális ámokfutása. Fura szerelmi történet, fura szereplőkkel, isteni zenével megspékelve. Tessék élvezni!

 

1: Melvins- The Talking Horse

 


Három perc alatt kevesen képesek olyan intenzív betegségekkel lebombázni a videó csekkelőt, mint Melvinsék. Egy nagyon fasza kis szám, már szinte zavarba ejtően összetett klippel.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr862262392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum