RockStation

Sidlovics Gábor, a Zanzibar és a Mafia volt tagja lett a Tankcsapda új gitárosa

2012. február 20. - sunthatneversets

Sidlovics Gábor, a Zanzibar és a Mafia volt tagja lett a Tankcsapda új gitárosa - közölte a zenekar hétfőn az MTI-vel. Sidlovics a Tankcsapdából januárban 19 év után távozott Molnár Levente "Cseresznyét" pótolja.

"A döntést az új tagról Lukács László és Fejes Tamás együtt hozta meg, a Tankcsapda a munkát a Zanzibar és a Mafia egykori gitárosával, Sidlovics Gáborral folytatja tovább. A csapat ezen a héten már stúdióban dolgozik az új témákon, és ezek közül az egyiket hamarosan a közönség is hallani fogja. Sőt, terveink szerint ehhez az új dalhoz még a tavaszi turnét megelőzően klipet is forgatunk" - tájékoztatott Bakó Csaba, a Tankcsapda menedzsere.

A Tankcsapda turnéja április 5-én kezdődik Gödöllőn, a Sidlovics Gáborral kiegészült csapatot itt láthatják először a rajongók.

 

Az egyik legnépszerűbb magyar rockzenekar január közepén jelentette be, hogy 19 évnyi közös munka után távozik az együttesből Molnár Levente (Cseresznye) gitáros. A távozás oka a zenekar tájékoztatása szerint a megfáradt emberi kapcsolat volt.

"Rengeteg sikert éltünk át, de sajnos az elmúlt időszakban már azt éreztem, a kapcsolat nagyon elfáradt, nem találjuk a közös hangot. Készülünk az új lemezre, rengeteg elképzelésünk van, ezért be kellett látnunk, külön utakon kell folytatni" - írta Lukács László, a Tankcsapda alapítója, basszusgitáros-énekese akkori közleményben.

A debreceni együttes 1989-ben alakult, eddig tizenkét albumot készített. Molnár Levente (Cseresznye) 1993 óta volt a csapat gitárosa. A Tankcsapda ezen a néven 1989. október 14-én lépett fel először Debrecenben, az Auróra vendégeként. A zenekarnak abban az évben decemberben jelent meg első demókazettája Baj van! címmel. A csapat 2009. augusztus 10-én, a Sziget fesztivál "mínusz egyedik" napján több mint 35 ezer néző előtt adott 20. születésnapi szuperkoncertet.

A zenekar alapító tagjai közül mára egyedül Lukács László maradt, mellette Molnár Levente kiválásával jelenleg a dobos Fejes Tamás tagja még az együttesnek. A csapat dalai előtt a magyar könnyűzenei élvonal 2008-ban az MTV Icon koncerten tisztelgett. Legutóbbi stúdióalbumuk 2009-ben jelent meg Minden jót címmel.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr724148341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum