RockStation

Dance Gavin Dance: Post hardcore a Hajón

2013. május 07. - sunthatneversets

Dance Gavin Dance.jpg

Hosszú várakozás előzte meg, de végre leírhatjuk: 2013-ban hazai színpadon is bemutatkozhat az előző évtized végének egyik legmeghatározóbb post-hardcore zenekara, a Dance Gavin Dance! A hányattatott sorsú, ám minőség és arculat szempontjából mindig pályatársai fölé emelkedő banda tavaly lezárta Jonny Craiggel vívott harcát, és a teljesen beszámíthatatlan, inkább balhéiról és rendőrségi ügyeiről, semmint zenei ténykedéséről elhíresült frontember (aki a tudatmódosítókat sem vetette meg, és magatartásával az Emarosát is kis híján szétzúzta, de legalábbis kispadra ültette, miközben bőven volt még potenciál a bandában) útjai elváltak a zenekartól, noha ő énekelte fel a DGD legutóbbi lemezét is.

Flyer Dance Gavin Dance.jpg

Mindezt azért fontos kihangsúlyozni, mert a februárban a Dürer Kert kistermében koncertező (és általunk is kedvelt) A Lot Like Birds frontembere, a szólóban is alkotó Kurt Travis visszahívása helyett a zenekar inkább egy új hangot vett be Tilian Pearson (ex-Tides of Man) személyében, akinek így a ‘Downtown-lemezek mellett egyaránt hoznia kell a Happiness és a cím nélküli anyag karakterét is.

A Jon Mess köré szerveződő zenekarban emellett állandó tag lett a turnégitáros Josh Benton, és visszatért a két éve kilépett basszer Tim Feerick is, így a Rise Records üdvöskéje újult erővel és stabil tagsággal vághat neki az új lemez megírásának. Ezt azonban még most tavasszal megelőzi egy Európa-turné: a srácok a Closure In Moscow, a Climates és a még mindig figyelemre méltó The Elijah oldalán érkeznek majd a Hajóra. További információk ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr995285303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum