RockStation

III. Tattoo The Sun Fesztivál július 13-án a DürerKertben – fesztivál a városban!

2013. június 04. - sunthatneversets

Flyer Tattoo.jpg

A július 13-án, a budapesti DürerKertben megrendezésre kerül III. Tattoo The Sun Fesztivál és Tetoválásverseny, amely minden eddiginél változatosabb programokkal várja a látogatókat. A 2011-ben indult rendezvény-sorozat idei kiadásán, a koncertek mellett olyan műsorok közül lehet csemegézni, mint az Anima Prizma Mozgásműhely légi akrobatika és tánc előadása, a dirTIes divatbemutatója vagy az extrém show.

A fellépő bandák közül a két zászlóshajó a Watch My Dying és a Cadaveres. Mindkét banda évek óta a magyar underground szerves része. A WMD éppen az új lemezén dolgozik, a Cadaveres pedig akusztikus programjával járta az országot tavasszal, de ide zúzós programmal érkezik. A Watch My Dying az extrém metal legismertebb honi zászlóvivője, olyan koncertslágerekkel a hátuk mögött, mint a Carbon, a Fényérzékeny vagy az Utolsó hívás. A Cadaveres modern metalban jeleskedik, és az utolsó lemezével ért el igazi áttörést, olyan daloknak köszönhetően, mint a Twenty-Twelve, a Mindstream vagy a Kicking Me.  

Az este harmadik fontos fellépője a Scary Guyz. A Metallica tribute zenekar teljes egészében elő fogja adni a harminc éves Kill ’em All albumot. Az 1983. július 25-én megjelent első Metallica album zenei forradalmat indított el, amelynek nyomán tinédzserek ezrei fogtak gitárt és alakítottak thrash/speed metal zenekart. Ez az alapmű lesz előadva – a Scary Guyz-t ismerve – tökéletes minőségben.

Fellép még a mostanában sokfelé felbukkanó, szimfonikus extrém metal ötös, a ScerrA. Tavaly nagylemezzel jelentkeztek, nyárra pedig egy klippel készülnek a Boncoló-ra. Idén tavasszal a metal.hu turnén és a Bloody Roots-szal lehetett őket látni az országban. A szabadtéri színpadon fellépő Lost Continent igazi kuriózumnak ígérkezik. A Slipchaos, gRain, Redheart tagokkal felálló szimfonikus törzsi metal bandának ez lesz az első koncertje. A plusz ütőssel és csellóssal kiálló hetes úgy tűnik, rendesen fel fogja kavarni az itthoni állóvizet.

Ha az ország legkeményebben dolgozó HC/punk bandáját keressük, akkor egyértelműen a Don Gatto viszi a pálmát. Ha van egy konnektor egy punk kocsmában, akkor ők bedugják az erősítőt és nyomják a zenét. Akár külföldről, akár belföldről van szó. Két szóval lehet jellemezni őket: Hardcore Babylon. Az Omega Diatribe a lehangolt matekos riffek mocsarából érkezett, majd aratott sikert a Meshuggah és társait kedvelők körében. Az extrém kiállású banda koncerten is elég meggyőző tud lenni, úgyhogy itt a kiváló alkalom egy tesztkörrre a nagyteremben, a Scary Guyz után. A székesfehérvári Sleepless zenekar januárban jelentette meg első EP-jét Breathe In Confusion címmel. A dallamos metalcore-ban utazó brigád ezt az anyagot fogja nektek bemutatni a kisteremben. A debreceni Dash tavaly robbant be a hardcore/metal undergroundba Breath című albumával. A Bridge To Solace-től a Toolig sokféle zenei hatást egyesítő zenekar epikus dalaival sokak tetszését elnyerte már. A Samas a Cadaveres-el már bejárta Tolnát s Baranyát, úgyhogy jelentősen megnőtt híveik száma. A Tattoo The Sunon ők zárják a kistermet. A Begotten Silence pedig nyitni fogja azt, lendületes és fiatalos death/thrash metallal.

Azonban a történet nem áll meg a koncerteknél, hiszen több nem zenei program is lesz az esemény keretein belül. A legkomolyabbnak az Anima Prizma Mozgásműhely műsora ígérkezik a kertben este 11 órakor. A csoport a tüzet, a táncot és az akrobatikát fogja egybe kovácsolni egy különleges műsor keretében az éji térben. A tavaly már megismert extrém show is helyet kap történetben. Újra megtekinthetjük, hogy milyen az, amikor felhúznak a levegőbe valakit, hátába akasztott kampók segítségével. A dirTIes esetében nem szimpla divatbemutatóra kell gondolni, sokkal inkább olyan színpadi show-ra, melynek középpontjában a ruhák állnak. A fashion show-k alapjául a vadóc, lázadó szellem szolgál, olykor-olykor egy kis fétis jelleggel megfűszerezve. Nem csupán a divatról szól, egy kicsit színház, olyasvalami, amivel nem találkozunk minden nap, figyelemfelkeltő, néha meghökkentő.

Szipál Péter fotóművész délután 3 órakor fogja megnyitni Ódor Enikő kiállítását Veni et Vidi címmel, amely keretében tetoválásokról készült meghökkentő szépségű képeket tekinthetünk meg. Természetesen a tetoválásverseny szuperdöntőjére is az est folyamán kerül sor. A legszebb tetkós lányok és fiúk komoly nyereményekkel térhetnek haza. A DürerKert idén is Tattoo The Sunba fog kicsit öltözni, hiszen a kertfalak és a belső folyosók is fénnyel lesznek festve. A tökéletes hangulathoz már csak te kellesz, de úgyis jössz.... További információk ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr785343000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum