RockStation

Keresem a hangom: Find Eve! – Foothills EP

2014. január 09. - sebiszabi

findeve_foothills_EP.jpg

A gyulai metal alakulat bemutatkozó anyagát, a Foothills-t még novemberben kaptam a kezembe, de akkor idő és minden más hiányában nem tudtam vele foglalkozni – talán csak egyszer hallgattam meg. Most újra előkerült a kislemez. Az öt fiatalemberből álló Find Eve! nemrégen alakult és ezért teljesen meglepő az, ahogy megszólalt a lemez – első hallásra ez volt az, amire felkaptam a fejem.

A négy dalt tartalmazó kislemez rövid mégis tartalmas szórakozást kínál, viszont amivel nagyon is bajban vagyok, hogy ha be kellene lőnöm, hogy milyen stílust játszanak a srácok. Ugyanis az van, hogy a lemezen mind a négy dal stílusa más és más. Nagyjából a melodeath – metalcore spektrum az, amit leginkább körbejár ez a néhány nóta. Ez abszolút nem negatívum, hiszen a saját stílusában mindegyik szépen meg is állja a helyét.

A Prepare My Suicide melankóliája fogja meg hallgató fülét és egészen elkapja ez embert a lassú málházása. A dal második felében található darálás is elég jó, ahogy felpörgeti a tempót. Nagyon tetszik a nóta még akkor is, ha a dalt befejezése egészen profánra sikerült – mondjuk értem a miértet, de másoknál ez talán agyonvághatja a dalt – ízlés kérdése. Az I Don't Want To Help Myself szövegileg nem tér le az előző nóta által vázolttól, zeneileg egy kicsit viszont talán populárisabb, nem annyira mélyre hangolt. E két nóta világa egészen meggyőző volt számomra, ezért volt nagyon meglepő a másik kettő, ahol inkább a metalcore irány felé fordult az irány. A New Day dallal kezd „felkeményedni” a lemez itt-ott Killswitch Engage motívumokkal, tök jó dobtémákkal. A The Watchtower csordaüvöltözéssel és kemény darálással nyit be, de sajnos talán nem sikerült kipréselni azt, ami kezdeti lendületből fakadt volna, a végére ellaposodik a dal. Ez talán az bemutatkozó anyag Achilles sarka.

findeveband.jpg

Remek riffekkel és dobtémákkal gazdagon telepakolt beköszönés ez a magyar keményzenei színtérre, őszintén bízom benne, hogy mihamarabb hallunk még róluk! Bár zeneileg a stílusok még keverednek, mindegyik dalt áthatja a maró búskomorság és emiatt hangulatos és sodrós nóták születtek. Nálam az első kettő dal feelingje vitte a pálmát, én erre lőnék a jövőben, de a core-osabb vonalat is nagyon jól hozta le a fiatal brigád.      

bandcamp | Facebook       

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr405745425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éva Farkasné Horváth 2014.01.10. 14:20:36

Nagyon ügyesek a srácok,sok sikert és minél több ismeretséget kívánok nektek !
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum