RockStation

Évzáró grunge ünnep - Evermind, SUPERUNKNOWNs, Grungelectric Tribute to Grunge, Instant Budapest 2022.11.25

2022. november 21. - BETH

evermind.jpg2022. november 25-én, pénteken három legendás seattle-i grunge zenekar, a Nirvana, a Pearl Jam és a Soundgarden dalaitól lesz hangos az Instant-Fogas Komplexum. /Fotó: Bobál Katalin/

30 évvel ezelőtt valószínűleg szinte bármit megadtunk volna érte, hogy az eredeti  hármast egy színpadon láthassuk, ilyenre azonban sohasem került sor. Ezen a grunge ünnepélyen olyan tribute bandák tisztelegnek kedvenceik munkássága előtt, akik előadásaik során minden apró részletre odafigyelnek, hogy a közönségük valóban a '90es években érezhesse magát. 

A debreceni Evermind energikus, autentikus tribute műsorával már harmadjára érkezik Budapestre, a fővárosi közönség azonban több mint egy éve nem láthatta őket. 2022-ben az ország különböző pontjain olyan ikonikus Nirvana koncerteket elevenítettek fel, mint a Live & Loud, a Live at Reading, az Unplugged in New York, illetve megjelenésének 31. évfordulóján a teljes Nevermind albumot is eljátszották. Az Instant-Fogas közönsége ezen koncertek legjobb pillanataiból összeállított különleges setlistre számíthat. 

Sopron közkedvelt grunge feldolgozás zenekara, a Szigetet is nagy sikerrel megjárt Grungeelectric idén ünnepli a 10. születésnapját. A csapatot a kilencvenes évek MTV és kockás ingek uralta milliőjében szocializálódott zenészek alapították, akik először akusztikus, majd elektromos formában játszották kedvenc grunge zenekaraik dalait. A szívükhöz azonban mindig is a Pearl Jam állt legközelebb, ahogyan azt a Ten évfordulós buliján is bizonyították. Idén nyáron pedig igazi különlegességekkel bővítették repertoárjukat, amelyeket először hallhatunk tőlük az Instant színpadán. 

grungeelectric.jpg

A SUPERUNKNOWNs Soundgarden tribute zenekar története egészen 2010 decemberéig nyúlik vissza, az alapító tagok célja az volt, hogy a ‘90 évek egyik meghatározó grunge zenekarának a dalait hűen irterpretálják a zenekar rajongóinak, a stílus elkötelezettjeinek és a koncertekre járó fiatalabb generációnak is, akik talán ott fedezik fel a SOUNDGARDEN zenekar és a grunge stílus sokszínűségét. Azóta számtalan koncerten bizonyították, hogy méltóak Chris Cornell és csapata örökségének ápolására. Erre az alkalomra olyan különleges dalokkal is készülnek, amelyeket már évek óta nem játszottak.

superunknowns.jpg

Fotó: Bobál Katalin 

Az élőben ritkán hallható dalok mellett egy különleges, alkalomhoz illő nyereményjátékkal készültek a zenekarok. Az első 100 vendég között, a Trubadúr Könyvek felajánlásaként kisorsolják Dave Grohl: A történetmondó című életrajzi könyvét is, így érdemes minél korábban érkezni (kapunyitás 18:30-kor). 

Tribute To Grunge jegyek itt, esemény itt.

+ További zenekari social media platformok: 

Evermind Instagram és SUPERUNKNOWNs Soundgarden tribute Instagram 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr7917983544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum