RockStation

Búcsúturnéra indul az Aerosmith, de Joey Kramer dobos nélkül

(vagy nem)

2023. május 05. - moravsky_vrabec

aerosmith.jpg

A bostoni Aerosmith több mint fél évszázados pályafutást követően úgy döntött, hogy egy turné keretében búcsúzik el a közönségtől. Azonban vannak még kérdőjelek ezzel kapcsolatban.

A patinás rockbanda az utóbbi időben már lassabb tempóra kapcsolt, ami a 70 feletti tagok korábbi életvitelét ismerve nem is csoda. Az elmúlt tíz évben már nem is adtak ki nagylemezt, de 2000 óta is csak hármat. Ami a turnézást illeti, a hazai közönséget még úgy-ahogy kiszolgálták, de Európában már régen jártak - amiben persze a covid is ludas. Steven Tyler és társai most látták úgy, hogy elérkezett az idő letenni a lantot, de előtte még szaladnak egy kört Amerikában. 

A napokban bejelentett "Peace Out" búcsúturné csak az amerikai kontinenst érinti, összesen 40 állomással. A szabadnapokkal gazdagon tűzdelt menetrend szerint szeptember elején indul és január végéig tart majd. Jelen tudásunk szerint az utolsó koncert Montrealban lesz, de a Szilveszterre tervezett bostoni buli sem lesz piskóta. A sajtóhírben az is szerepel, hogy Joey Kramer dobos nem vesz részt a turnén, mert úgy döntött, hogy inkább a családjára és az egészségére szeretne fókuszálni. Később Joe Perry gitáros próbálta pontosítani a kérdést, és elmondta, mennyire megterhelő ennyi idősen dobolni, de további konkrétumok nélkül. Végül azzal zárta, hogy: "Jelenleg nem hisszük, hogy ott lesz [a turnén] - de majd meglátjuk. 

Úgy sejtjük, hamarosan Joey Kramer is megszólal a témában, ha így lesz, beszámolunk róla. Addig is, ha nem változik semmi, Joey korábbi dobtechnikusa, John Douglas lesz a beugró, aki már korábban is kisegített náluk. A doboskérdés mellett az sem egyértelmű még, hogy az amerikai kör után lesznek-e további koncertek, esetleg mifelénk is, de erről nincs információ. Persze láthattuk már, hogy a zenekarok milyen rugalmasan értelmezik a búcsúturné fogalmát, szóval, majd kiderül. Addig is itt egy klasszikus videó a fénykorból, a Rag Doll. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr518116956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum