RockStation

A Scooter és a rockzene - Biztos, hogy szimplán egy elektronikus csapattal van dolga a hallgatónak?

2023. május 25. - theshattered

scooter2023.pngJúnius 3-án, ahogy szokás is, teltház előtt lép majd fel a Budapest Parkban a Scooter. A nemrégiben H.P. Baxxter (tudjátok, a szőke énekes, akire sokan azt hiszik, az ő neve Scooter) körül teljesen lecserélődött brigád megjelenése finoman szólva is erősen meglepő ezen oldal hasábjain, de gondolkozzunk csak el! Biztos, hogy semmi közük nincs a gitárzenéhez?

Kezdjük rögtön a legegyértelműbbnél: a Scooter több dalában is torzított gitár szerepel, talán mindenki ismeri a Fire-t, de később is készültek ilyen számok, például a Riot. Nem beszélve arról, hogy a Break It Up az első akusztikus gitárt használó rave balladaként könyvelhető el.

Persze közismert tény, hogy a Scooter dalai a metalosokkal igencsak telített koncerteken (igen, tudom, hogy ott szoktatok lenni!) szalagról mennek, csak H.P. Baxxter hangja az, ami a szó hagyományos értelmében véve élő, de akkor is jó látni, amikor a már nevezett, a koncertekről kiírthatatlan Fire alatt felkapja azt a bizonyos hathúrost.

Na, nem mintha emberünk, aki egyébként a Scooter előtt egy Celebrate The Nun nevű new wave bandában zenélt, ne élne rocksztár életmódot, elég csak ránézni. A szőke hajú frontember halmozza az élvezeteket és a bika járgányokat, ez utóbbiból igen szép gyűjteménye van otthon.

Most jön az egyik legfurább, talán legmeglepőbb dolog, ha eddig nem foglalkoztál a Scooter életművével: 2006-ban nem más turnézott a techno csapattal, mint Mantas, a Venom volt gitárosa. A zenész vendégszereplése hivatalos koncertfelvételen (Excess All Areas) és az Ultimate Aural Orgasm nagylemezen is hallható.

2007-ben fel-, illetve átdolgozták a Status Quo egyik dalát, a Whatever You Wantot, amit élőben is előadtak a rockzenekarral.

Aztán most indulat a vita, hogy akkor hogy is van ez és mit képzelünk... :)

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr7518131760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum