RockStation

Keep It True Rising IV - magyar harcosok az igaz metal német védőbástyáján

2023. október 31. - magnetic star

kit_rising_iv.jpg

Annyit mindenkinek illik tudnia idehaza, hogy a Stress a magyar heavy metal egyik alapbandája. Az 1970-es évek végén már léteztek, és a 80-as évek elejétől kezdve klasszikus hard rock / HM stílusban utaztak. Bíró Ica pedig Metal Ladyként vált a színtér kultikus alakjává. Azzal sem mondunk újat, hogy olyan kortársaikat, mint a Pokolgép vagy az Ossian – de extrém vonalon megemlítendő a Tormentor is! – mennyire elismeri és nagyra becsüli a világ metal közössége...

...Az azonban, hogy 2024-ben a Stress és Metal Lady együtt lép fel a negyedik alkalommal tartandó Keep It True Rising fesztiválon – 2024. október 4-5., Würzburg, Posthalle –, már tényleg nem várt meglepetés, és több mint hírértékű esemény! Ugyan ki gondolta volna? 

A teljes fellépőgárdáról nyilván nem lehet tudomásunk, hiszen az időpont is csak nemrég óta ismert. Annyi már biztos, hogy Marta Gabriel duplázni fog, hiszen a bemelegítő estén (azaz október 3-án) a műfaj ikonikus énekesnői előtt tisztelgő Metal Queens albumára épülő műsort ad, a törzsidőben pedig a Crystal Viperrel (az Ítéletnap feldolgozásuk megvan?) is színre lép. Itt lesz az első headlinerként bejelentett Cirith Ungol – az egyik utolsó alkalom, hogy látni lehet a visszavonulásra készülő kaliforniai veteránokat! –, és a NWOBHM alapbanda Savage is.

Minden további info jön majd a maga idejében.

Esemény: ITT, jegyek: ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr4318242275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum