RockStation

Lamb Of God - A MetalFest egyik headlinereként játszanak először Magyarországon!

2010. március 10. - sunthatneversets

A magyar MetalFest és Skalar Music példaértékű együttműködésének köszönhetően hatalmas örömmel jelenthetjük be, hogy a májusi csillebérci MetalFest egyik főbandájaként végre Magyarországon is fellép az új évezred egyik legnagyobb hatású amerikai metal csapata, a richmondi Lamb Of God.

A 15 évvel ezelőtt a nem igazán átgondolt Burn The Priest néven megalakult zenekarból egyetlen underground kiadványt követően lett Lamb Of God, majd a 2000-es New American Gospel és a 2003-as As The Palaces Burn albumok technikás és brutális zenéje megalapozta a magát „tiszta amerikai metal”-ként jegyző banda hírnevét. A 2004-es Ashes Of The Wake és a 2006-os Sacrament lemezek már egy major kiadó, az Epic szárnyai alatt jelentek meg, de az ötös zenéje mit sem veszített kíméletlen, szélsőséges jellegéből.  A Billboard lista Top 10-jébe is bekerült Sacrament a 2006-os év legsikeresebb metal kiadványa volt, amely még Grammy-jelölést is hozott a csapatnak. A Sacrament album turnéja 19 hónapon át tartott, játszottak Ozzyval, a Slayerrel, a Megadeth-tel, felléptek számos európai és tengerentúli fesztiválon, a koncertezős ciklust pedig egy önálló arénaturnéval zárták le. 2008. a pihenés, a lemerült elemek újratöltésének időszaka volt, majd 2009. februárjában Wrath címmel egy újabb energiabombát szabadítottak a gyanútlan világra, amely a Billboard lista 2. helyén nyitott. Egy önálló világturnét követően a Metallica vendégeként játszhattak Európában és Amerikában, 2010-ben pedig a világ legnagyobb metal fesztiváljain a főszínpadon van bérelt helyük.A 2010-ben ismét Grammy-jelölést kapott Lamb Of God magyarországi bemutatkozására a csillebérci MetalFestnél alkalmasabb helyszínt keresve sem lehetne találni!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr821829398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum