RockStation

Ezért készül olyan lassan az új Rammstein album

2018. december 11. - theshattered

rammstein_2017_1.jpgRöpke tíz évvel a Liebe Ist Für Alle Da után új albummal jelentkezik majd a Rammstein, bár ezt már csak az nem tudja, aki azt sem sejti, mi fán terem a rockzene. A jövő nyáron beinduló, már több helyen már most teltházas stadionturnéra készülő csapat gitárosa, Richard Z. Krupse el is árult ezt-azt a készülő anyagról, leginkább arról, hogy mire fel ez a luca széke tempó a koronggal kapcsolatban.

"Még mindig dolgozunk rajta. Minden, amit csinálunk, sok időbe telik. A Rammsteinnel egy teljesen más univerzumban vagyunk, mint bármelyik másik csapatnál szokás. Úgy értem, lényegében mindannyian ott vagyunk egy szobában és harcolunk egymással minden egyes hangért, aminek sosincs vége. Nagyon vicces! De ennek így kell lennie. Nincs más lehetőség. Ott van hét srác a szobában (a hetedik Olsen Envolltini, a koncerthangzásért felelős hangtechnikus), akik végigmennek minden egyes részletén a dalnak. Fárasztó, de egyben izgalmas is. Ebben a pillanatban az utolsó darabokat rakjuk helyre.

Volt néhány teszt keverésünk, amiket bizonyos nagy nevek csináltak, de nem voltam velük igazán elégedett. Nem vagyok elégedett azzal a verzióval sem, amit a többiek kiválasztottak - nem akarok neveket mondani - de a srácok ráböktek egy bizonyos névre és én nem vagyok kibékülve vele. Felébredtem az álmomból és azt mondtam magamban: 'Nem hiszem el, hogy ezt akarták tenni. A mix nem volt jó.'. Az utolsó pillanatban aztán Rich Costey készített egy mixet és bumm, a helyén volt minden! Emlékszem, annak idején a régi producerünk, Jacob Hellner kipróbált különböző hangmérnököket és azt hiszem, Rich is csinált egy remixet a Du Hastra. Emlékszem, hogy mennyire hihetetlen volt! A helyére tudta rakni a bizonyos hangszereket, egyszerűen lenyűgözött. Ott volt a szeren!"

Az új lemez élő hangzásáról: "Amikor 2015-ben elkezdtünk újra összejönni, hogy eldöntsük, mit is akarunk, nem is akartam új Rammstein albumot egyáltalán. De megegyeztünk, mondtuk: 'Legyünk együtt, ne gondoljunk a lemezre egyáltalán, meglátjuk, hogy alakul, miközben játszunk.' Nem igazán volt semmim megírva, aztán visszatértem azokhoz a felvételekhez is, amiket más projektekhez készítettem. Megmutattam a srácoknak és meglepett, hogy tetszett nekik, hogy dalt akarták belőle csinálni. Szóval ott van ez a sokkal több különböző érzés, mint alapból szokott lenni, habár így is el lehetett mondani rájuk, hogy még mindig Rammsteinesen hangzik. De ezek a dalok dallamosak.

Nagyon sok időt áldoztunk rá, hogy megírjuk a dalokat, nagyon sok dallamszerkezettel kísérleteztünk bennük, ezt a múltban egyáltalán nem tettük, mert az egész Till hangjának a kiemeléséről szólt. Ezúttal megvolt a lehetőség, hogy belevigyünk némi dallamot és vokálsávot. Egyszerűen most egy másfajta módszert alkalmaztunk, szóval számomra egyáltalán nem hasonlít egyik másik Rammstein albumra sem."

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr1614472326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum