RockStation

Ősszel jön az új Satelles, itt van két lemezelőzetes nóta!

2021. április 04. - rockstation

satelles_2021_credit_marton_bodnar-02.jpgSzeptember 17-én érkezik a Satelles legújabb anyaga, a 3AM Confessions. A Pongo Pongo gondozásában megjelenő anyagról nem egy, hanem rögtön két szám is elérhető, ezeket némi háttérinfó társaságában már mutatjuk is! (Fotó: Bodnár Márton)

Bali Dávid: Tudom, hogy minden gyökér középszerű zenésznek maga felé hajlik a keze, de zeneileg azt gondolom, hogy a legizgalmasabb lemezünket készítettük el, aminek a felvételét Gál Mátéval (Middlemist Red, Run Over Dogs), keverését Markus Matzingerrel (Implore, Sixscore), maszterét a Grammy-díjas Alan Douchesszel (Converge, Touche Amore, Modern Life Is War) csináltuk végig. Ez utóbbi a leghihetetlenebb számunkra is, főleg hogy tényleg végig érdeklődő volt az anyag kapcsán, és nagyon könnyen alakult a közös munka. Abba meg bele sem gondolok, hogy az 'Dillinger lemezeit és a Mastodon Leviathanját is ő maszterelte.

A lemez egésze egy viszonylag negatív spirált felölelő, a társadalmi aktivizmust sürgető látlelete a tavaly felgyorsult illiberális centralizálásnak, így minden dal lényegében induló a maga nemében azért, hogy ez a helyzet megváltozhasson. Szóval tartalmilag abszolút a Some Got Saved folytatása, zeneileg viszont sokszínűbb annál.
A magyar dalt, Az adás megszakad c. felvételt szövegíróként Sallai Laci (Felső tízezer, Galaxisok, stb.) jegyzi, régóta szerettünk volna együtt dolgozni, így ehhez a dalhoz ő hozta be ezt a szöveget. Az első kislemezt április 2-án hozzuk ki, a lemezkampány része pedig majd egy kis doku lesz a stúdiózásról, valamint nyáron hozzuk majd ki a magyar dalt is. A vizuális arculatot pedig egy osztrák grafikus, aplacefortom készítette, aki a Russian Circlesnek, Chelsea Wolfe-nak, Nothingnak is dolgozott korábban.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr2716489886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum