RockStation

PLASTICOCEAN - Megjelent a XXII című dal

2022. április 04. - sunthatneversets

plasticocean_bandphoto.png

A soproni Plasticocean zenekar aktualitásokra és az elmúlt pár évtizedben az emberiség által elkövetett hibákra mutat rá legújabb, XXII című klipjében. /Fotó: Bikali Sándor/

A dal egy vallomás, egy felismerés és talán egy fohász is egyben, amelyben rá kell jönnünk, hogy az ember, bár nagyon szeret élni, nem tudja megbecsülni azt, amit kapott és szinte egyáltalán nem törődünk azzal, hogy mit hagyunk hátra a következő nemzedékeknek. Mohóságunk alig ismer már határokat és ennek ellenére folyamatos megerősítést várunk egy nálunk hatalmasabb erőtől, hogy aztán tévesen magyarázott ideológiákon keresztül próbáljuk bizonygatni az igazunkat. És bár a remény végig ott motoszkál a tarkónkon, hogy minden tettünk a fejlődést, a jobb életet szolgálja, végül mégis szembesülnünk kell azzal, hogy valamit nagyon elrontottunk. Ha nem húzzuk be a féket és nem változtatunk kapzsi, kizsákmányoló életvitelünkön, szépen lassan mindent elpusztítunk magunk körül.

Ez a huszonkettedik dalunk, 2022-ben vagyunk, még alig tértünk magunkhoz a pandémia után és mégis ugyanott folytatja az emberiség, ahol előtte jártunk. Úgy éreztük itt az ideje, hogy mi is elmondjuk a véleményünket a világ dolgairól, még ha kicsit elvontabban, árnyaltabban is. Ezért lett a dal címe XXII.

 

Az új dalt élőben 2022. április 17-én hallhatja először a közönség az A38 Hajón, ahol az Alvin és a Mókusok vendégeként lép színpadra a zenekar a teltházas "EZREDIK KONCERT" RÁADÁS buliján.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr6817795803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum