RockStation

SODRÓDÁS - Megjelent a soproni PLASTICOCEAN zenekar új EP-je

2024. április 24. - rockstation

plasticocean-pressphoto-2024-1.jpgA márciusban kiadott MÁMOR című single mellé két újabb dalt jelentetett meg a PLASTICOCEAN, melyek a SODRÓDÁS EP-n kaptak helyet. A zenekar a tavaly év végi, nagy sikerű AWS-sel közös turné után látott neki a friss dalok írásának 2024 első negyed évében, ezeket hallhatja most a nagyérdemű közönség.

A zenekar saját szavai az új dalokról:

„MÁMOR című dalunk egy alkoholbetegségben szenvedő személy belső harcait próbálja egyszerűen, közérthetően vizualizálni. A sorokon keresztül bepillantást nyerhetünk abba az élethelyzetbe, mikor az egyén is pontosan tudja, hogy ezzel a problémával kell szembenéznie, mégis jön az újabb alkalom, amikor a bánatára az alkoholfogyasztással keresi a gyógyírt.

Egyre többször tapasztaljuk a világban, hogy a társadalmi kapcsolatok elveszítik a lelki mélységeiket. Csalódunk családtagokban, barátokban vagy olyan emberekben, akikre felnézünk és fontosnak tartjuk a véleményüket. A HITETLEN egy motivációs löket, hogy bátran vállaljuk hitünket, hitvallásunkat és erre buzdítsunk másokat is, hogy ne a szürke sötétség felé forduljanak.

plasticocean_sodrodas_ep-artwork.png

FÉLVAKON című dalunk a depresszió mélyebb pontjait igyekszik feltárni. A főhős úgy érzi, hogy a saját magában, önmaga által felépített gátjait csak egy külső segítség tudja feloldani. Eközben pedig egyre kevésbé érzi magát jelen a világban, erre utal a “félálom-valóság” fordulat. Félig érzi élőnek magát, félig már látja az elmúlást maga előtt. Fokozódó szorongása miatt már fájdalmasnak, kilátástalannak éli meg a mindennapokat. A dal ritmizációja is ezt a hullámzó lelki vívódást ábrázolja.

Kislemezünk címe, a SODRÓDÁS az anyag mindhárom dalára utal. A legtöbb ember a folyóban úszó farönkre asszociál, illetve ezzel párhuzamosan akár olyan emberekre is, akik úgymond csak „sodródnak az árral”. Mindegyik dal találkozik ezzel a céltalan bolyongással, az élet különböző témáin keresztül.

Ezúton is szeretnénk megköszönni Horváth Attila ’Atish’-nak produceri munkáját. Az énekfelvétel, a keverés, valamint az utómunka az ASH SOUND stúdióban készültek.”

Fontos hír még a zenekar háza tájáról, hogy a PLASTICOCEAN is bekerült a 10 döntős zenekar közé a Wacken Metal Battle Hungary versenyben. A döntőre a Barba Negra-ban kerül sor május 26-án, ahol mindenki szavazatára szükség lesz. A zenekartól kedvezményes belépők megvásárlására lesz lehetőség. Részletekkel kapcsolatban figyeljétek a Facebook oldalukat!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr5018388517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum