RockStation

Tina S visszatért, egy friss zenekar gitárosaként

2023. október 05. - moravsky_vrabec

spintwice_band.jpg

Emlékeztek a kislányra, aki rezzenéstelen arccal játszotta el Eddie Van Halen ikonikus gitárszólóját, az Eruptiont? A Youtube-szenzációból azóta felnőtt lett, és a Spin Twice nevű új zenekar gitárosaként tért vissza.

A francia lány azzal tűnt ki a számtalan hálószoba-gitáros közül, hogy minden hókuszpókusz és látványos körítés nélkül játszott el olyan témákat, mint a már említett Eruption, vagy épp a Dragonforce klasszikusa, a Through the Fire and Flames. Igazából még csak nem is beszélt a videókban, mégis, némelyik többtízmilliós nézettséget ért el. Majd jó időre eltűnt a köztudatból, egészen mostanáig. 

A nyár végén aztán megjelent a Spin Twice zenekar bemutatkozó EP-je, a Gravity, itt gitározik az immár teljes nevét használó Tina Setkic. A csapat modern rock-metal zenét játszik, leginkább amerikai ízekkel gazdagítva. A What's Wrong With Me? dalhoz videó is készült, már mutatjuk is. Ha pedig a teljes minialbumot is megfülelnéd, a szokásos digitális platformokon elérhető. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr2818227299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Capillarissa 2023.10.13. 12:48:35

Bár nekem nem igazán a metál a műfajom (inkább a progresszív rock az, ELP, Yes, PinkFloyd, KingCrimson), de Tina fantasztikus virtuozitását és azokat az erőfeszítéseit, amelyeket az előadottak megtanulásába belefektetett, kezdettől fogva csodáltam, gyakorlatilag rajongója voltam. "Eltünésekor" sokáig reménykedtem, hogy visszatér, s rengeteg "reactions" videót néztem meg, ahol kigúvadt szemmel figyelték a játékát, majd végül szinte "elgyászoltam" eltünését.
Most, hogy visszajött, és új szerepben tündököl, nekem is fel kell fognom, hogy ez már egy másik műfaj számára, és ehhez jót tett neki a távollét. Pontosabban jót tett nekünk, mert egy 24 éves nőtől már nem várhatjuk ugyanazt, mint amit egy 14-17 éves tini produkált, kamera elé ülvén ragyogóan előadva egy-egy számot. Kemény munka a zenekarosdi, esténként produkálva ugyanazt, s egy igazi tehetségnek is kihívás ez újra, meg újra. Persze biztos lesz benne shredding is (aprítás, koppintás = setkic horvátul kalapács!), amely még nem villan ki látványosan a klipből.

Hogy "Mi a baj velem?" - erre a kérdésre a klip szövegéből is kiderül, hogy a mai fiatalság legnagyobb problémáját feszegeti, hiszen egy nagy részük mentális gondokkal küszködik. Pedig a válasz tulajdonképpen: semmi! Dr Máté Gábor legújabb könyvéből is kiderül ("Normális vagy" c.), hogy súlyos hiba lenne ezeket a jelenségeket betegségnek nyilvánítani, és megbélyegezni vele egy korosztályt. Egyébként sem velünk van a baj, hanem a körülöttünk lévő, s 50 éve kényelmet, könnyű élvezeteket nyújtó, és ezáltal(!) mérgező társadalmi légkörtől, a hamis hiedelmeikkel. Tina példát mutat nekünk az erőfeszítésekből, amely kiveszett belőlünk éppen a szülők általi elkényeztetéstől, és mellette az érzelmi elhanyagolástól. (Hosszú lenne bővebben kifejteni).

A Gravity-ről egyelőre csak annyi: a gravitáció közvetítőjének a feltételezett részecskéje a garviton, amelynek - mivel bozon, tehát egész spinű - a spinje: 2.

Még egy megjegyzés: régebben örömmel vettem volna, ha eljátszaná a King Crimson-tól a Fracture számot, amely talán a világ legnehezebb gitárműve (Robert Fripp, a szerző nilatkozta, hogy "eljátszhatatlan"). Ma inkább örülök, hogy nem veszett el, és tervei vannak.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum