RockStation

RockNuggets Vol102. / Vokonis - Exist Within Light (Majestic Mountain Records, 2023)

2023. október 31. - KoaX

a4242609748_10.jpg

Azért a 2023-as évre egyáltalán nem lehet panaszunk. Jobbnál-jobb lemezek jöttek ki folyamatosan az év során. Állandóan kapjuk az e-maileket, hogy most ez jelent meg, holnap pedig erre kell figyelni. Itt egy új banda, ott egy klasszikus zenekar új lemeze jön. És ahogy nézzük az előrejelzéseket a jövő év sem lesz szellősebb. Most a Vokonis zenekar jelentkezett az Exist Within Light anyaggal.

A svéd prog-sludge kollektíva jövőre tervezi megjelentetni a soron következő, jelenleg még név nélküli albumát, de már három számot ezzel az EP-vel megmutat nekünk. Igazából akkor jársz szerencsével, ha bírod a Baroness-t is. Sokáig hallgattam a négyes zenéjét és hosszas gondolkodás után ugrott be az említett zenekar. Talán hozzájuk hasonlít a legjobban, amit csinálnak.

Ez igaz a hangzásra is, mert számomra az ének és ahogy megszólalnak a gitárok az egy az egyben ugyanaz. A három szám összesen kicsivel több, mint negyedóra, de annyira magába tud szippantani, hogy folyamatosan pörög egymás után újra és újra. Annyira betud szippantani, hogy folyamatosan hallgatom és mindig felfedezek benne valami különlegességet. Tőlem távolabb áll a zene, amit a zenekar készít, de még így is azt mondom, hogy értékes anyagot bocsájtanak a közönség elé. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr2018243359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum