RockStation

Így hangzik Lady Gaga egyik slágere, metal köntösben

2024. január 31. - rockstation

ladygaga_promo_kep.jpgHájer Gergő, az Omega Diatribe és Vented zenekarok gitárosa ismét hozott nekünk egy pop slágert, metalba átültetve. Ezúttal a Lady Gaga - Paparazzi c. dalát formálta át a stílusnak megfelelően. Mindezt úgy kell elképzelni, hogy az eredeti stúdiósávok egy bizonyos részét megtartva, a gitárokat, basszust, dobokat és a háttérvokálokat újra feljátszva/felénekelve készítette el Gergő a dal metal változatát, amiről egy videót is készített.

A feldolgozás elkészüléséről Gergő mesélt bővebben:

"Kb. 2 évvel ezelőtt csináltam egy átdolgozást Dua Lipa - Don't Start Now c. dalához, ami meglepő módon rendkívül szórakoztatott és egyben sok tapasztalatot is szereztem annak kapcsán, hogy lehet professzionálisan újragondolni egy adott dal komplett zenekari szekcióját az adott hangnemben és BPM-en. Ezúttal Lady Gaga méltán híres Paparazzi c. dalának ugrottam neki, amit gondolom senkinek nem kell bemutatni. A munkametódus gyakorlatilag ugyan az volt, mint korábban. Megszereztem az eredeti stem-eket a dalhoz (értsd: az eredeti stúdiósávok összegyűjtve, hangszercsoportonként) és nemes egyszerűséggel kiszedtem a session-ből azokat, amiket újra szerettem volna játszani. Ebben az esetben a gitárokat, a basszusgitárt, a dobokat, valamint a háttérvokálok egy részét. Így megmaradt a fővokál, néhány háttérvokál és a szintetizátor sávok. Ezek hangneméből kiindulva teljesen újragondoltam a hangszeres szekciót, hogy jobban passzoljon a metal műfaj korlátainak."

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr3618315361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum