RockStation

Megjelent az Annihilator-főnök hard rock lemeze

2024. április 28. - moravsky_vrabec

_mg_4257.jpg

Jeff Waters, a kanadai thrash-alapcsapat, az Annihilator mindenese, több mint három évtized után más műfajokban is kipróbálja magát.

Jeff igazán tartalmas, egyben fordulatos pályát tudhat magáénak: az Annihilator-rel 35 év alatt 17 nagylemezt készített, miközben követhetetlenül sok zenész fordult meg mellette. Némelyik albumon ő maga énekelt, de több énekessel is együtt dolgozott, a leghosszabb ideig Dave Padden-nel. Jeff úgy érezte, hogy az Annihilator-rel mindent elmondott, amit szeretett volna, új dalok már nem várhatók ezen a néven. 

Azonban Jeff igazi zenefanatikus, és már régóta tervezi, hogy készít egy hard rock lemezt. Erről sokáig nem hallottunk részleteket, majd arról jöttek hírek, hogy mindjárt három is készül. Végül április 26-án, minden különösebb felhajtás nélkül, megjelent az első, és bejelentették további két album érkezését is. 

amerikankaoslp2.jpg

A projekt (zenekar?) az Amerikan Kaos nevet kapta, a most kiadott nagylemez címe pedig Armageddon Boogie. Jövő ilyenkor jelenik meg a csomag második része All That Jive címmel, végül 2026 februárjában lesz teljes a trilógia, a The Sheeple Swing albummal. A három album három különböző stílusban született, és a zenészek, valamint az énekesek sem ugyanazok. A most megjelent Armageddon Boogie esetében az 1970-85-ös időszak, és a Van Halen, valamint a Rolling Stones munkássága volt az irányadó, legalábbis Jeff szerint. A második adag rock and roll-jellegű lesz, a harmadik pedig keményebb - meglátjuk. 

A lemez borítóját Havancsák Gyula készítette, akivel Jeff már az Annihilator kapcsán is együttműködött. A kiemelt dal címe My Little Devil, ezt meg is mutatjuk. Közben azért az anyazenekar sem pihen, az Alice in Hell megjelenésének 35. évfordulóját egy különleges koncerttel ünneplik júniusban, a szlovákiai Topfesten. A koncerten Stu Block énekel majd. Korábban szó volt arról is, hogy ismét kiadják a teljes Annihilator-katalógust újrafelvett, extrázott verziókban. Az első ilyen meg is jelent, de a folytatásról egyelőre nincs hír. A Waters-művek tehát nem pihen, lássuk, milyen lett az első hard rockos próbálkozásuk! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr8018391659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum