RockStation

Ingyenes U2 koncert Berlinben

2009. október 29. - SAABI

Mostanában csupa U2 koncertes infóba botlok. Eléggé pörög a csapat... Nemrég még a pasadenai performansz volt terítéken monumentális méreteivel (mind a show tecnikai apparátusát, mind a nézőszámot tekintve), most azonban egy új hír, hogy a csapat egy koncert erejéig megszakítja a 360 fokos turné amerikai menetrendjét és átruccannak Berlinbe, hogy a berlini fal lebontásának 20.  évfordulója alkalmából egy ingyenes koncertet nyomjanak a Brandenburgi Kapu előtt. A koncert az MTV Europe Music Award keretében kerül megrendezésre, amelynek idén szintén Berlin ad helyszínt.

Mint ismertetes, kelet és nyugat újraegyesüléséről a U2 az Achtung Baby című, albumával emlékezett meg, amely album azóta  fantasztikus és újszerű zenei megoldása, hangzása révén a rocktörténelem egy stabil, elmozdíthatatlan mérföldköve lett és sajnos a U2 igazán kreatív életszakaszának végét is jelentette egyben. Az Actung Baby dalainak többségét a csapat 1991-es berlini tartózkodása ihlette; a politikailag amúgy is  hiper-érzékeny Bono és társai szinte tesközelből élhették meg a nagy változásokat az akkori Németország új központjában.

A koncert időpontja: November 5., és bár ingyenes a belépés, de előzetesen jegyeket kell igényelni azoknak, akik ott akarnak lenni. A jegyek igénylése már tegnaptól lehetséges a U2 hivatalos weboldalán és az MTV Europe Music Awards weboldalán. Egy regisztrációhoz maximum kettő jegyet adnak ki. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr741483431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum