RockStation

Negyven újravett dallal jön a U2 következő anyaga

2023. január 12. - theshattered

if_u2songsavedmylfe.jpgSongs of Surrender címen érkezik a U2 friss dalcsokra. Az anyagra negyven korábban megjelent daluk újravett verzióját pakolta fel a négyes. A teljes album március 17-én érkezik, addig egy trailert és egy The Edge által fogalmazott kedvcsinálót, valamint egy frissített nótát, a Pride (In The Name Of Love)-ot tudjuk megmutatni.

The Edge: "Amikor egy dal igazán ismertté válik, mindig egy bizonyos hanggal kapcsolják azt össze. Nem tudsz a Tangled Up in Blue-ra gondolni Bob Dylan fakó hangja, vagy az All The Time In The Worldre gondolni Louis Armstrong egyedi énekhangja nélkül.

Mi történik, ha egy énekhang fejlődik és a tapasztalat, valamint a érettség további rezgéseket ad hozzá? A U2 már elég rég óta van a szeren ahhoz, hogy tudja, miről van szó. Mindannyiunkra igaz ez a kijelentés, de Bonóra különösen.

Az a helyzet, hogy a munkásságunk java akkor készült és került rögzítésre, amikor még csak néhány fiatal srác voltunk. Azok a dalok manapság már teljesen mást jelentenek számunkra. Néhányuk együtt nőtt velünk. Néhányukon pedig már túlnőttünk. De nem vesztettük szem elől azt, hogy mi hajtott bennünket, amikor először megírtuk ezeket a dalokat. A dalok esszenciája még mindig bennünk van, de hogy kapcsolódjunk újra ahhoz az esszenciához, ha egyszer tovább léptünk és túlnőttünk rajtuk?

A zene lehetővé teszi az időutazást, így elképzeltük, milyen lenne, ha ezeket a dalokat áthoznánk a jelenkorba és kapnának egy kis hátszelet, vagy másképp fogalmazva, egy huszonegyedik századi újraértelmezést. Amikor elkezdtünk kísérletezni, gyorsan személyes megszállottsággá vált ez az egész, főleg, ahogy egyre több korai U2 dal engedett az újraértelmezésnek.

Az intimitás vette át a post-punkos tempó helyét. Új hangnemek. Új akkordok. Új tempó és új dalszövegek érkeztek. Nyilvánvalóvá vált, hogy egy nagyszerű dal valójában teljesen elpusztíthatatlan. Miután elengedtük az eredeti verzió iránti tiszteletünket, minden dal kezdett megnyílni az új, autentikusabb, jelenkori hangzás és előttünk, mint emberek és főleg azelőtt az énekes előtt, amivé Bono vált.

Remélem, tetszeni fog nektek ez az új irány."

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr9018023814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum