RockStation

The Gathering – új lemez és koncert 2010. január 31. Budapesten!

2009. november 26. - sunthatneversets

1989 őszén két testvér - Hans és René Rutten - közös barátjukkal (Bart Smits) életre hívott projectje volt a The Gathering. Nem voltak határozott elképzeléseik vagy kidolgozott terveik, egyszerűen csak dalokat írtak eljátszani azokat.

Kis The Gathering történelem és infók az új lemezről a cikk további részében. >>

 


A három alapító  tag minden vasárnap reggel elkerekezett a szülővárosához közeli, Heesch nevű kisfarmra, ahol rövid időn belül el is készültek az első dalok, melyek születését két új tag felbukkanása követte. Ekkor csatlakozott hozzájuk ugyanis Hugo Prisen Geerligs, Frank Boeijen és Jelmer Wiersma. Egyedi találkozás volt ez: hörgés, billentyűk és a kezdeti idők hangzását nagymértékben megalapozó gitártémák kerültek elő. 1992-ben kezdtek turnézni – kezdetben még csak a közeli településeken, majd debütáló albumuk (Always) megjelenésekor már egészen masszív rajongótábor állt mellettük.

Három évvel később, harmadik nagylemezük (Mandylion) megjelenésekor a csapat már nemzetközi szinten is ismert volt. Ekkor – az első vokalista, Bart Smits után – egy, a további pályájukat nagymértékben meghatározó változás következett: Anneke Van Giersbergen lépett a mikrofon mögé, s a vele készített, Strange Machines című anyag egyre növekvő szakmai elismerést és ismeretséget hozott a The Gathering számára. Az Oor nevű holland zenei magazin például beválogatta a lemezt minden idők öt legjobb holland korongja közé.

Az elmúlt húsz évben a kilenc nagylemez mellett a csapat kiadott négy live anyagot számos EP-t és két DVD-t, elfogyasztott három kiadót és több száz koncertet adott szerte a világon. A Sound Relief című albumukat az egyik legrangosabb holland zenei díjjal, az Edison díjjal is elismerték.

2009-ben a csapat már a kilencedik nagylemezével (The West Pole) jelentkezik s ez egyben az új időszak kezdetét is jelenti a zenekar életében, hiszen a korábbi énekesnő, Anneke Van Giersbergen helyére Silje Wergeland került, friss ízt adva ezzel muzsikájuknak és az eddigi The Gathering daloknak is.

Fennállásuk 20. évfordulóját méltó módon megünnepelendő a csapat első körben holland földön bonyolít le egy kisebb koncertkörutat, majd 2010 elején megcélozzák egész Európát, áprilisban pedig Dél-Afrikában koncerteznek.

A turné kilenc, januári állomásának záró fellépése lesz a hazai, Dieselben tartandó koncert, majd további 14 dátum következik szerte a kontinensen.

A korai évek, a kezdeti időszak doom / gót / progresszív metal hangzása, az évek során egyre inkább a csapat muzsikájának részévé vált alternatív rock zene, melybe trip és pszichedelikus rock elemek is keverednek – ezek mind-mind részét képezik majd a január 31-i, fővárosi koncertnek.



A lemez pedig már megvásárolható  a jobb metal boltokban, illetve megrendelhető az alábbi linkre kattintva:

The Gathering - The West Pole (album 2009), MetalIndex HammerWorld Shop
The Gathering Shop
The Gathering hivatalos weboldal
The Gathering MySpace oldal
The Gathering YouTube csatorna
The Gathering a Twitter-en
Psychonaut Records hivatalos weboldal

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr41553328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum