RockStation

Menjetek a Hegyaljára - Első rész

2011. június 12. - sunthatneversets

Kis hazánkban kevés a rockfesztivál. Echte ilyen a már két évente megrendezett Metalfest, a Rockmaraton, azt kábé ennyi. A többi fesztivál ugyan bír keményzenei felhozatallal, melynek aránya évről évre változó. A július 13-16 között Tokaj-Rakamaz-on rendezett Hegyalja-Fesztivál azonban évről évre erősít a felhozatalon, amely idén annyira erős, hogy a majdnem rockzenei fesztivál jelzőt simán ráaggathatnánk a Hegyaljára.

Július 13-án szerdán a Hegy Nagyszínpad kellemes nosztalgiaestet biztosíthat sokak számára, amennyiben a Beatrice és az Edda közé beékelődő Magna Cum Laude e kijelentés hallatán nem sértődik meg, hiszen nem is rájuk értettük. A viszonylag rövid programot a hidrogénezett hajú legényekből álló Scooter zárja, úgyhogy a jó hangulat az első estére garantált lesz.

A Pepsi Nagyszínpad már fémesebb zeneéket produkál a nyitónapon. A Magma Rise és a Nevergreen után a rock katonái következnek, tehát a Paksi Endre vezette Ossian. A hazai szekció után a finn Amorphis következik, akik két hete jelentkeztek új albummal. Akinek nem volt pénze  vagy ideje az AC/DC-re mostanában, azok nézzék meg földijeiket a Hegyalján, mert az Airbourne legalább annyira AC/DC, mint maga az anyabanda. Hogy az ausztrálok ne érezzék magukat egyedül arról a Parkway Drive gondoskodik, akik az auszi metalcore leghíresebb követei. A nap zárásáról a magyar Hollywood Rose gondoskodik.

A Borsodi Malátabár színpadán nagyrészt hazai csapatok szántják majd a deszkákat. Aki látni akarja a napokban nagyszerű lemezzel jelentkező Turbo-t, vagy a Fish!-t, vagy akár a ska-ban utazó amerikai The Toasters-t az kellemes percekre lel ennél a színpadnál is.

A Fesztivál további napjairól is jelentkezünk majd ajánlóval, addig is, ha kíváncsiak vagytok itt a Program.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr882976039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum