RockStation

Már megint egy új Imperial State Electric-lemez!: Imperial State Electric - Reptile Brain Music (2013)

2013. december 03. - Ernő Hellacopter

Imperial State Electric Reptile.jpgLeltározzuk csak le gyorsan a 2010 óta megjelent Imperial State Electric kiadványok listáját!:  3 nagylemez, egy Japánban idén megjelent feldolgozáslemez, egy 2011-es 10"-es koncertlemez, és 12 db 7" kiadvány. Elmebetegség, ebben egyetérthetünk.

Nicke Anderssont már az egekig magasztaltam jó pár alkalommal, most mégis azt mondom, ez a tempó Chewbacca védelem kompatibilis! (Gy.k.: Hölgyek és urak, ez itt Csubakka. Csubakka egy wookie a Kashyyyk bolygóról. De Csubakka az Endor bolygón él. Gondolják csak meg; ennek nincs értelme! Miért akar egy wookie, egy 220 centis wookie az Endoron, 50 centis ewokok között élni? Ennek nincs értelme!) Pont úgy viszonyul N.A. az általa rohamtempóban fosott lemezekhez, mint azoknak képviselt értéke, ami exponenciálisan csökken, azaz a Csubakka védelem tökéletesen tetten érhető!

Vannak a lemezen remek nóták, mint pl. az Eyes vagy a Born Again, de harmadik nekifutás kellett ezeknek a felfedezéséhez, mert egyszerűen nincs függőség, amit ki lehetne elégíteni. Hemzseg a közhelyektől, amit olyan nóták képviselnek, mint a Nothing Like You Said.... vagy a You Can't Do That. A Zene és Kung-Fu filmek egyetemi docense, Norbert Hellacopter barátom ekézi rendszeresen az ISE zenéjét, annak Beatles-t majmoló, eredetiséget felmutatni képtelen volta miatt, amit eddig a pontig (főleg mert képtelen vagyok belátni igazát) tagadtam, de ezzel a lemezzel az ISE elért egy olyan pontra, ahol át kell gondolnia a hogyan továbbot.

Imeprial State 2013.jpg

Ha tényleg egy múltba révedő, és annak hatásait megújítani képtelen zenekar akar maradni, akkor remek úton jár, pedig a potenciál tetten érhető minden lemezükön. Mégis az egész kezd egy szalagavatós tribute band-é válni. Az élőben hallott Reptile Brain Music, amiben Dolf de Borst énekel, elég punkos új lemezt ígért, de a vége egy finomra hangolt háziasszonyok kedvence lett. Persze erre jött a kontra, hogy sem nem jobb, sem nem rosszabb az elődeinél, de erre meg csak az a riposztom, hogy ami 2010-ben, meg tavaly még mosolyt csalt az arcomra, és boogiet a lábaimba, az most arra elegendő, hogy a fejemet csóválva próbáljam megérteni, mi lehet ennek a termékenységnek a mozgatója.

Mindenesetre a lemezek pre-order mind elkeltek, akárcsak bármely ISE kiadvány, szóval az tuti, hogy Nick Royale karácsonyfája alá idén is bekerülhet pár kiadatlan Beatles kiadvány, amiből kellő ihletet meríthet a következő, várhatóan 2014 május körül megjelenő nagylemezhez. Lepontozni csak azért nem fogom, mert ennek ellenére bárki számára élvezhető, igazán önfeledt rock&roll-t hallhatunk, és ha valamiben ennyire jó valaki, azt el kell ismerni!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr1005671986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum