RockStation

Megbabonázta a közönséget Tarja Turunen: FEZEN Fesztivál, 1. nap, 2014.07.31.

2014. augusztus 03. - sunthatneversets

0fezen1_tarja29.jpg

A Nagyszínpad nyitására az időjárás is tisztelettudóan a szervezők mellé állt, szikrázó napsütésben telt a FEZEN első “rendes” napja, TARJA TURUNEN-nel, DESTRUCTION-nel és hip-hop egyveleggel a legnagyobb magyar kedvencektől.

A hosszúra nyúló éjszaka után a FEZEN Rádió legénysége próbálta “újraéleszteni” a fesztiválközönséget. Nem volt könnyű dolguk, hiszen hajnalban még a Punk Whiskey zenekar tagjai rendezték körtáncba az esőben is kitartó közönséget. Délutánra azért felélénkült a közönség, beindultak a zenei helyszínek, elsőként a No Wave sátor indított, ahol ismét a Fezenre veled nyertes zenekarai hangolták rá az közönséget a könnyed bulizásra. A keményebb műfaj kedvelőit a Hammerworld csarnok várta tárt karokkal, hogy mindenkinek meglegyen a napi “zúzásadagja” a főkoncertek előtt.

Az igazi zúzás a Wisdom-mal kezdődött meg. A nagyszínpad előtt már kész tömeg várta a power metál hazai éllovasait, akik a kószáló embereket is laza fejbiccentésre késztették. Kellemes nyakizmokat dolgoztató kezdés volt ez, hogy a közönség bírja majd az estét izomláz nélkül.

Innentől nem volt megállás, zene és dübörgés töltötte meg az egész területet. A Media Markt színpadon a Hősök adták az alapokat az esti hajrához, hogy mindenki megfelelő szintre hangolódjon. Mindeközben a Hammerworld csarnok némi progresszivitásba tört ki, és pusztító hanghullámot gerjesztett, hogy minden maradék álmosságot kiöljön az emberekből. Mindenhonnan energikus zene áramlott a pólusokba, a fesztivál területén nem lehetett nem érezni a csontokig ható zenét.

0fezen1_destruction2014_11.jpg

A sötétség leplét a Destruction hozta el a közönségnek, beburkolta őket a sajátos világba, hogy káoszba törjön ki a tombolás. Egy igazi teutonikus trash metál szaggatta szét a földet az emberek alatt.

Az este leszálltával Tarja Turunen hangja vágott lyukat az égbe. A szimfonikus dübörgés odahívta és körbe ölelte az embereket, akik hatalmasat tombolhattak a lágy dallamokkal kevert kemény riffekre. Tarja hangja a cselló kísérettel olykor az egekig emelt, hogy aztán fagyos szilárdságban tartson a magasban.

0fezen1_tarja33.jpg

Emellett a Media Markt színpad se tétlenkedett, az Irie Maffia mutatta be milyen is az a jamaikai rumba áztatott kurucvirtus. A No wave sátor is várta a táncra vágyókat, a Blahalouisiana szippantotta magához a közönséget.

A nagyszínpadon Tarja fellépése után se állt meg az élet. A FEZENRE VELED játék fő győztese a Prey zenekar készítette elő a terepet, és győzte meg a fesztiválozókat arról, hogy van helyük a színpadon.

Az Ossian zárta a nagyszínpad műsorát. Hatalmas tömeg gyűlt össze, hogy meghallgassák a klasszikus számokat, és rázzák a fejüket a legújabb slágerekre. Akik még ezek után is folytatták a bulizást, azoknak a Punnany Massif adott segítséget ehhez és éjszakába nyúlóan élvezhették a parádét a zenekarral.

0fezen1_destruction2014_22.jpg

FOTÓK: RÉTI ZSOLT. TOVÁBBI KÉPEK ITT és ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr356567397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum