RockStation

7000 belga AC/DC rajongó kéri vissza a pénzét

2016. május 04. - theshattered

axldc.jpgA De Standaard belga lap által kihozott cikk szerint alsó hangon is 7000 fő váltotta vissza a május 16-i AC/DC bulira megvásárolt jegyét, mert szerintük Axl Rose nem való a legendás ausztrál zenekar élére.

A szervezők május másodikáig fogadták el a kéréseket, mely után első körben a várólistára feliratkozottak kapták meg a jegyüket, a fennmaradó 6000 jegyet pedig újra forgalomba hozzák. A pénzvisszatérítés persze nem csak erre a bulira érvényes, a hamarosan startoló Európa turné több állomásán is lehet élni hasonló panasszal.

A Billboard szerint a nagy bejelentés előtt Rose kétszer is találkozott az AC/DC tagjaival, egyszer Miamiban, egyszer pedig Atlantában. Természetesen a meghallgatásokon több énekest is kipróbáltak az ausztrálok, többek között tribute zenekarok pacsirtáit, de az a pletyka is szárnyra kelt, hogy esetleg Sebastian Bach, vagy Nic Cester a JET-ből lehettek még a további esélyesek.

A döntés, miszerint Rose veszi át a súlyos hallásproblémákkal szenvedő Brian Johnson helyét - ahogy már sejthetitek - nem váltott ki egyöntetű lelkesedést. Az AC/DC Italia oldal tiltakozásként felfüggesztette a működését, míg Jesse Fink, az AC/DC életrajzírója így kommentálta az eseményeket: "a legrosszabb döntés, amit az AC/DC valaha meghozott. A rajongók fel vannak háborodva... Az AC/DC már csak a pénzről szól."

acdc_axl.jpgMíg a Classic Rock magazin azt szedte össze, hogy miért volt Rose a legrosszabb döntés az ügyben, addig a Metal Hammer egy olyan listával állt elő, melyben a dolog "zsenialitását" taglalják:

1. A Krokustól kezdve a Hivesig nagyon sok énekes jelentkezett a feladatra, de mindent összevetve csak egy igazán járható út volt, ami nem más, mint egy nagy volumenű énekes bevonása, aki ismeri a dalokat, megvan a hangja és az ideje is, hogy betöltse az űrt.

2. Aki már hallotta a Whole Lotta Rosiet a Guns előadásában, kénytelen elismerni, hogy Rose bitang módon képes hozni az eredeti szintet. Nem kérdés, hogy Axlnek megvan a stílusa és a kapacitása is arra, hogy megbirkózzon a jelenlegi dallistával.

3. Mondhatsz bármit Axlről, de ő egy meglehetősen okos ember és tudja, hogy mit kell tennie. Pontosan tudja, hogy ez egy soha vissza nem térő alkalom arra, hogy növelje az ázsióját a rajongói és a társai szemében és egyúttal hogy egyszer és mindenkorra része legyen az AC/DC örökségének. Száz százalék, hogy nem fogja elszúrni.

4. Végül: gondolj a jegyértékesítőkre. Ha megvan a jegyed ezen bulik valamelyikére és megtudod, hogy a Krokus énekese fog beugrani a kedvenc zenekarod élére, elmennél? De illeszd bele Axl Roset az egyenletbe és máris máshogy alakul a dolog...

A blogunk rendszeres követői tegnap biztosan találkoztak azzal a cikkel, ahol Rose és az AC/DC közös próbájáról kiszivárgott részleteket mutattunk meg. Nos, álljon itt egy újabb felvétel, méghozzá a Thunderstruck teljes verziójával a főszerepben! 

...szerintetek életképes lesz ez a kollaboráció?

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr898684760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum