RockStation

"Békét lelsz, ha pengét nyelsz" - Hallgasd meg az egri Skizo első lemezét

2017. február 08. - csubeszshuriken

a2640594502_10.jpgA cikk címében szereplő idézet akár lehetne az egri Skizo első lemezének egyik katartikus kulcsrefrénje is. Persze csak a többi mellett. Ugyanis, ahogy az egri hardcore vonaltól már megszokhattuk, a szövegek nem feltétlenül a bokorba szarós punk oldaláról közelítik meg a világ dolgait. Annál ugyanis leheletnyivel árnyaltabbak és harcosabbak, szóval van még pár erősebb strófa. Aki ismeri a néhány éve még aktív, szintén egri Genetika zenekart, annak nem lesz ismeretlen sem zeneileg, sem szövegek szintjén az a cucc amit a Skizo tol. Bár az itt lejjebb meghallgatható debütáló anyag talán sebesebb és fickándozóbb, mint a múlt.

A zenekar négytagú felállása egyébként pont egy fél Genetika,  meg háromnegyed Tango Underground és mindez kiegészülve a Shapat Terror soraiból ismert Miklós Szabolccsal. Éppen ezért, ha ez a cikk a Kerrang! metál magazin címlapjára íródott volna, akkor akár egri supergroup témakörben is tárgyalhatnánk ezt a lemezmegjelentetős esetet. Minthogy azonban ez nem így van, legyen elég annyi, hogy új felállásban tért vissza az ordenáré paraszt egri crossover / thrash. Nyolc karakteres stílusjegyeket felvonultató számban, ahol megint szó sincs se tanga bugyikról, se tollaslabdáról. Ez az egész problémás hóbelevanc úgy fest, kicsit aktuálisabb témának tűnt.

16265566_1869209113293817_5530004598665954886_n.jpg

A néhány hete megjelent lemez pedig a Drinkin' Beer in Bandana Records jóvoltából vásárolható meg kazettán és compact disc korongokon egyaránt, ha ITT kapcsolatot teremtesz a kiadóval. A teljes egészében meghallgatható lemez pedig ingyen le is tölthető.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr7012237184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum