RockStation

Új anyagon dolgozgat a Faith No More

2018. november 29. - theshattered

faith-no-more-2015-tour.jpg2015. Az év, amikor megjelent a Faith No More legutóbbi nagylemeze, a Sol Invictus. 2018. Az év, amikor felmerül a kérdés: ugyan hol van már a folytatás? Roddy Bottum megnyugtatott mindenkit: úton, készül, szóval mindenki nyugodjon meg, az ötletek már cikáznak az egyébként jó hangulatú zenekaron belül.

"Az utolsó anyagot igazi munka volt megcsinálni. Nagyon jó érzés volt elkészíteni, nagyon jó gyakorlat volt bevonni magunkat, a belső kreatív folyamatokat egy következő szintre emelni. Ez egy olyan helyzet volt, ami valamilyen szinten a Sol Invictust eredményezte. Nagyon sok időt töltöttünk azzal, hogy valamilyen szinten újra összehangolódjunk, megismerjük egymást és újra zenéljünk, régi dalokat játsszunk, aztán eljött egy pont, amikor már kicsit zavart minket, az, amit épp csináltunk, azaz hogy a régi dalokkal koncerteztünk. Szóval az egészet elvittük a következő szintre (az albumkészítéssel) és nagyon jó érzés volt. Az egész után - még akkor is, ha nagyon nehéz folyamat volt elkészíteni az albumot - bizonyos szempontból nagyon elégedetten és optimistán álltunk fel onnan.

Rendszeresen ellátogatok San Franciscoba zenélek a srácokkal. Nagyon különleges, amit csinálunk, egyedi dolog, mert egy szinten megosztjuk... Főleg én, Mike Bordin és Billy. Nagyon fiatalok voltunk, olyan 18-19 évesek, amikor elkezdtük a zeneírást. Bementünk egy szobába, volt egy közös nyelvünk, amit nagyon hangosan és tisztán beszéltünk, legalábbis mi hárman. Akarom mondani, amikor hallgatod, az egész nagyon furcsa, van egy bizonyos szóhasználatunk, ami bizonyos családi értelemben elkerülhetetlen. És úgy gondolom, mi mindannyian vállaljuk, hogy ez nem olyan dolog, aminek hátat fordítanánk, jó móka tolni. Szóval annak a reményében, hogy ez előremozdítja a dolgokat és új zenét fogunk írni, folytatni fogjuk, össze fogunk jönni és új hangokat fogunk csinálni, megvan a párbeszéd a kilátásokról, dalokról, hogy merre is tartunk majd a jövőben."

Szóval akkor megy a jammelés és az ötletdobálás? "Igen, bátran állíthatjuk. Igen, abszolút."

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr7014404172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum