RockStation

TOP10 rock-dal 2018-ból

2018. december 15. - sunthatneversets

ghostpromo.jpgHogy rockzenei szempontból 2018, hogy vonul be zenetörténelembe majd a nálunknál avatottabb szakértők eldöntik, minden esetre idén is születtek jó, népszerű dalok, vagy éppen rockslágerek. Ebből próbáltunk kiválasztani 10-et, ami ugye mindig egy hálátlan feladat, hiszen egzakt sorrendet felállítani eleve lehetetlen vállalkozásnak tűnik, ráadásul a stílushatárok is el elmosódnak néha. Éppen ezért hamarosan érkezünk majd a metaldalok listájával is, de addig is alább a 10 legjobbnak ítélt rockdal. 

10. TURNSTILE - Real Thing

A post hardcore-ban utazó baltimore-i Turnstile idén egy nagyon erős albumot rakott le az asztalra Time & Space címmel. Ennek egyik húzódala a Real Thing című tétel.


9. SHINEDOWN - Devil 

A szintén amerikai Shinedown Attention Attention című lemeze nyerné a képzeletbeli arénarock kategóriát idén, rajta megannyi erős dallal. Ezek közül mi a Devil címűt választottuk.


8. A PERFECT CIRCLE - Disillusioned 

Sokak szerint az eddig leggyengébb A Perfect Circle korong látott idén napvilágot. Tény, hogy hosszú szünet után némileg mi is másra számítottunk Maynard James Keenan és Billy Howerdel zenekarától, de a fentebb hallgatható Disillusioned így is egy ragyogó tétel.


7. SLASH - Mind Your Manners 

Lehet-e Slash nélkül rockdalos lista? Lehet persze, de a mester nagyon nem tud hibázni, mégha az idei album egy hangyányival gyengébb eresztés is lett a korábbiaknál. Mondjuk a Mind Your Manners-re ez pont nem igaz.


6. GRETA VAN FLEET - When The Curtain Falls 

A Led Zeppelin reinkarnáció Greta Van Fleet sokaknak csípi a szemét, mondván simán csak lenyúlták a kultikus zenekar zenei világát és imidzsét. Mondjuk, amíg ilyen dalokat írnak addig olyan nagy baj nincsen ezzel.


5. CLUTCH - In Walks Barbarella 

A Clutch idén is masszívan hozta a tőlük elvárható magas színvonalat. Ennek ekés példája az In Walks Barbarella a maga funkys húzásával. Tökéletes, na!


4. BRING ME THE HORIZON - Mantra 

A Bring Me The Horizon évekkel ezelőtti pálfordulását sokan még mindig nem emésztették meg, de rövid időn belül ők abszolút a fősodorban lesznek (ha már most nincsenek ott) így kötve hisszük, hogy bánnák a dolgot. Új nagylemezük januárban érkezik, de nem is mantráznánk túl a dolgot.


3. DARON MALAKIAN & SCARS ON BROADWAY - Dictator 

Idén sok rockzene rajongó várt egy új System Of A Down lemezt, de a tagok egója túl nagy volt ehhez, így aztán Daron Malakian gitáros kiadta második szólólemezét. Mondjuk nagyon nem csodálkoznánk rajta, ha a címadó dal eredetileg nem ide készült volna, de végül is nem bánjuk a dolgot.


2. GHOST - Dance Macabre 

A Ghost az idei évben is folytatta azt a sikertörténetet, amely aztán az A ligás előadók sorába lökte őket. Lehet persze köpködni - meg is teszik sokan -, de amíg ilyen hallójáratokba égő dalt hoznak össze, addig ők állnak nyerésre.


1. ALICE IN CHAINS - Never Fade 

Az év egyik legnagyobb visszatérését kétségtelenül az Alice In Chains produkálta, mégha az új lemezt nem is lehet a zenekar pályájának elejéhez mérni. Viszont, ha ettől elvonatkoztatunk akkor bitang erős dalok sorát találjuk rajta, köztük a Never Fade címűt, mely listánk első helyén végzett.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr2714485740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sia 2018.12.15. 21:38:41

Nekem ezek voltak, csak hogy tágítsuk a látókört az USA-n, és Nyugat-Európán kívülre is.
Miyavi vs HIDE: Pink Spider www.youtube.com/watch?v=TszpjJWHz80
One ok Rock: Stand out fit in www.youtube.com/watch?v=IGInsosP0Ac
Sugizo ft. Kyo: Zessai: www.youtube.com/watch?v=9tMGZjf7Ka0
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum