RockStation

Ezekre a rock koncertekre tombolhatunk a nyáron

2019. július 02. - sunthatneversets

helmet_2019.jpg

Javában dübörög a nyár és a fesztiválok fellépőin túl Budapestre is jobbnál-jobb rock zenekarok koncertjeire tombolhatunk. Júliusban először lép fel Magyarországon a maori nyelven játszó Alien Weaponry, augusztusban többek között jön a Black Tounge, tűzijáték helyett a Bury Tomorrow játszik, míg szeptemberben az Acres és az idén 30 éves Helmet érkezik a Dürer Kertbe.

A keményebb zenék rajongóinak ezen a nyáron a New Beat több ínyencséggel is igyekszik kedveskedni: július 2-án először érkezik az amerikai hardcore banda, a Turnstile tavaly megjelent, Time & Space című lemezével, míg 24-én egyenesen Új-Zélandról repül ide az Alien Weaponry. A fiatal metál bandát a szakma máris a legígéretesebbek közé sorolja, a maori nyelven játszó zenészek dalaiban pedig megelevenedik Új-Zéland történelme is. Ez lesz a trió első önálló turnéja, melyen szerencsére a Dürer Kertet is útba ejtik.

Augusztus 6-án éjsötét doom metál dalaival érkezik a Black Tongue masszív riffjeikkel és húsbavágó ütemeikkel. A zenekar tavaly Halloweenkor megjelent Nadir című lemezével ránt le minket a sötétségbe. Augusztus 11-én a torontói PUP tér vissza a Dürer Kertbe, hogy hozzánk is elhozzák a Morbid Stuff zajos és harapós dalait, míg 20-án a tűzijáték helyett a Bury Tomorrow rengeti meg a várost.

Szeptemberben sem fogunk unatkozni: 2-án a Zebrahead hozza a könnyedebb dallamokat a tőlük megszokott hiper laza stílusban, míg 11-én a brit Acres hozza szomorú poszt-hardcore számait. Előttük a Parting Gift és a Tripsitter gondoskodik a hangulatról. A Helmet rutinos koncertező már nálunk, hiszen a frontember, Page Hamilton bele van zúgva Budapestbe. A zenekar idén lesz 30 éves, ezt pedig egy 30 állomásos európai, majd egy ugyanilyen hosszú amerikai turnéval ünneplik meg, mindenhol egy 30 számos szettel. Nálunk szeptember 24-én kerül sor a bulira a Dürer Kertben.

A nyár elmúlásával sem maradunk majd koncertek nélkül: a már bejelentett fellépők között szerepel Mark Lanegan bandája és az August Burns Red is, akik az idén 10 éves Constellations számaival turnéznak.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr1814922482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum