RockStation

Iggy Pop @ Budapest Park, 2019. július 24.

Iggy, te nem tudsz megöregedni

2019. július 29. - BETH

0iggypop2019_08_eredmeny.jpg

Feszes tempó, jól ismert mozdulatok, rajongó generációk sora. A szerda esti Iggy Pop koncerten minket is elsodort a punk "keresztapja", aki a jelek szerint még mindig nem hajlandó nyugdíjba menni és hátradőlni.

Sőt nemhogy nem hajlandó, talán még energikusabbnak is tűnt a Budapest Park közönsége előtt, mint mondjuk 3 éve a Rock in Vienna fellépőjeként. Nem mintha akkor nem ugrálta volna végig az összes dalt, de itt minden neki dolgozott. A 20 dalból összeválogatott setlist remek merítés volt az életműből, de talán még ennél is erősebb tényező az, hogy Iggy még most 72 évesen is nagyobb játékos, mint bármelyik vélt vagy valódi mainstream lázadó.

0iggypop2019_13_eredmeny.jpg

A dalok között nem sokat beszélt, vagy legalábbis ennél sokkal többet is elviseltünk volna, de amikor beszélt az végig önazonos maradt. Neki tényleg el tudtuk hinni, hogy soha sem akart dolgozni, és egész egyszerűen nem akarta rosszul érezni magát. Inkább a drogot meg a bulikat választotta. A másfél órás koncert után pedig szokás szerint senki sem értette, hogyan is élte túl a saját életét.

Persze azt tudjuk, hogy már rég lejött mindenről, na meg olyan emberek avatkoztak közbe érte anno mint David Bowie. Aki valószínűleg ténylegesen is megmentette az életét azzal, hogy Berlinbe költöztette lemezeket felvenni. Mi pedig csak hálásak lehetünk azért, hogy a zene évről évre fiatalon, és a színpadon tartja.

0iggypop2019_25_eredmeny.jpg

A képek mellé itt felejtjük az alábbi videót, amiben Henry Rollins mesél csúfosan megbukott próbálkozásokról, amikor le akarta nyomni Iggy Popot:

És egy filmet is ajánlunk a „zavaros” időkről, elkötelezett követőknek (erősen eltúlzott, leginkább kitalált életrajzi elemekkel, "klasszikus" előzetessel)

FOTÓK: RÉTI ZSOLT. További képek ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr2714979754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Drago Brutic1 2019.07.30. 08:49:24

1990-ben John Waters filmjében (Cry Baby) Iggy punk nagyapát játszott. Most így 30 év után is hozná ugyanúgy a szerepet, sosem volt nagyon fiatal, sosem lesz túl öreg. A főszereplő, az akkor kb 20 éves babaarcú Johnny Deep öregedett hozzá.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum