RockStation

SZUM2020, avagy ezek voltak a RockStation szerkesztőségének kedvenc lemezei ebben az évben

2020. december 06. - rockstation

deftones2020press_copy.jpgLassan közeledik ennek a csodálatos évnek a vége, mi is meghánytuk-vetettük, kiket, miket volt érdemes hallgatni mostanában - így hogy menni nem nagyon volt hová. Mint mindig, most is elég nagy szórásban érkeztek a személyes top 10-ek, ki-ki a maga stílusának megfelelően, viszont azt érdemes kiemelni, hogy értelemszerűen senkinek sem volt ideje a világ összes albumát végignyomatni még akkor sem, ha mostanában inkább a lemezekre tolódott el a zeneélvezet súlypontja. De akkor mutatnánk is, mikre pörögtünk 2020-ban, mik lesznek azok a korongok, amik miatt kicsit talán érdemes lesz emlékezni erre a cseppet sem fényes nap körüli utazásra.

Tovább

Hivatalosan is megjelenik a korai Fleetwood Mac előtt tiszteltgő all-star koncert

Profi felvételen, ahol Kirk Hammett és Billy Gibbons a Green Manalishit tolja

Csillagvihar várható a Fleetwood Mac jövőre debütáló koncertfilmjén, a Fleetwood Mac & Friendsen! A február 25-én adott koncerten olyan hírességek tisztelegtek a csapat korai munkássága előtt, mint Noel Gallagher, David Gilmour, John Mayall, Pete Townshend, Steven Tyler, vagy éppen a lenti videón látható Kirk Hammett és Billy Gibbons - és még ahogy mondani szokás, sokan mások. A teljes, többféle formátumban is elérhető anyag április 30-tól lesz beszerezhető, előtte az Egyesült Királyságban két mozis napon lehet majd megnézni a monstre show-t. Az anyag egyben egy tisztelgés is lesz a Fleetwood gitárosa, Peter Green előtt, aki idén júliusban hunyt el.

Tovább

Jártál már Betlehemben? - Megjelent a Blackmore's Night karácsonyi EP-je

blackmoresnight-promo1.jpgSzépen-lassan megjelennek az ünnepekre belőtt kiadványok, hogy aztán legyen még ideje leszállítani a Jézuskának, mielőtt kitör a nagy szeretet és annak ünneplése. A Blackmore's Night sem habozott, pénteken bepattintotta az általunk is már bepromózott karácsonyi EP-jét, melynek utolsó mozzanataként az O Little Town Of Betlehem kapta meg a videóját.

Tovább

Megjelent a Shavo Odadjian-féle North Kingley második EP-je

northkingsley.pngMár szabadon hallgatható a North Kingsley második anyaga, a Vol 2. A Shavo Odadjian (System Of A Down), Saro Paparian és Ray Hawthorne által alkotott, főleg rapvonalasként definiálható trió a False Idolsszal erősíti meg az infót, melyben a Wu-Tang Clan egyetlen és utánozhatatlan RZA-je is tiszteletét teszi.

Tovább

Közös EP-t adott ki Matt Heafy és Jared Dines

dines-x-heafy-1080x641.pngNem új keletű a Trivium frontemberének és a YouTube egyik metal-trolljának barátsága, elég csak arra gondolni, amikor Dines ugrott be Heafy helyére gitározni, amikor utóbbinak megszülettek a csemetéi. A két arc, hogy öregbítsék ezt a szövetséget, újabb szintre vitte a bulit, kiadták a Dines X Heafy EP-t, melynek a nyitódalára, a Dear Anxietyre videót is forgattak.

Tovább

Bejelentette a következő lemezének megjelenési idejét az Evanescence, új nóta járt a jó hír mellé

evanescence_2020_band_shot_copy.jpgAz biztos volt, hogy 2021-ben jön az Evanescence következő nagylemeze, a The Bitter Truth, viszont a pontos dátumot egészen eddig nem jelentette be a zenekar. Most végre-valahára ez az infó is bekerült a zavarosba, március 26-ot kell felírnia a rajongóknak, de hogy ez ne ússzon el csak úgy, járt mellé egy új nóta is, a Yeah Right.

Tovább

Apparatus - Újabb videó jött Mitch Harris és Dirk Verbeuren csapatától, a Brave The Coldtól

bravethecold_1.jpgMindenki nyugodjon le a p*csába, a jövő héttől már fizikai formában is elérhető lesz a Brave The Cold októberben kiadott bemutatkozó anyaga, a Scarcity. A Mitch Harris (ex-Napalm Death) és Dirk Verbeuren (Megadeth) által életre hívott formáció, hogy a fenti infóról ne feledkezzünk meg, az Apparatust szemelte ki új klipet számnak, mutatjuk!

Tovább

Megérkezett Anneke Van Giersbergen első új dala

0vuur_annekevangiersbergen2018_49_eredmeny.jpgMint ismeretes, egy lecsupaszított hangzású, személyes hangulatú nagylemezre készül Anneke Van Giersbergen. A holland énekesnő a Vuur befuccsolása és a házasságának válsága után végül összerakta a The Darkest Skies Are The Brightest anyagát, melynek megjelenése február 26-ra várható. Addig is itt az első előzetes, a klippel kísért My Promise!

Tovább

Kilépett a Tribulationből Jonathan Hultén, a zenekar gitárosa

tribu2020.jpgMég mielőtt megjelenne a nagylemez, gyorsan gitárost cserélt a Tribulation. A svéd csapat a tizenhat éve ott zenélő Jonathan Hultén helyére Joseph Thollt szerződtette le, a Where the Gloom Becomes Sound című nagylemez január 29-én érkezik. A távozás mögött a zenekar közleménye szerint a gitáros döntése áll, aki a bejelentés szerint már nem tudta volna teljes szívből tolni a Tribulation dolgait.

Tovább

Újraírta az egyik dalát a Steel Panther, most egyedül "csak" ezt az évet f*ckolnák meg

0steelpanther2019_05_eredmeny.jpgHalasztja a virtuális koncertjét a Steel Panther, de ez nem azt jelenti, hogy ne járna valami a rajongóknak. A női nemre igen veszélyes négyes a tavalyi albumon, a Heavy Metal Rules-on megjelent Fuck Everybodyt fogta meg a golyóinál és varrta át, az aktualizált verzió a Fuck 2020 címet kapta - talán nem kell részletezni, miről szól.

Tovább

Jön a kettes Greta Van Fleet, bemutattak egy friss tételt!

greta-van-fleet-promo-2020.jpgÁprilis 16-án érkezik a Greta Van Fleet második nagylemeze, a The Battle At Garden's Gate. A hirtelen igen nagy népszerűségre szert tett fiatal négyes a már megszokott, azaz a régi nagyok szellemében fogant stílust továbbra is meg fogja tartani, erről az elsőként bemutatott szám, az Age of Machine révén bizonyosodhatunk meg.

Tovább

Budapestre jön a Thy Art Is Murder és az Orbit Culture!

thyartismurder2019a.jpgVan még idő felkészülni, nem ma lesz még, de Budapestre is ellátogat az év egyik legjobb lemezét leszállító Orbit Culture! A svéd csapat mondjuk a lista alján van, a legkisebb helyen, a nagyok helyeit olyan nevek töltik be, mint a Thy Art Is Murder, a Malevolence, a King 810 és az Alphawolf, de ha már egy jó fél órát kiszabnak nekik, sem lesz rossz! Pirossal bekarikázni a december 1-et, a helyszín a Barba Negra!

Tovább

Visszatér Budapestre a Black Stone Cherry!

black-stone-cherry_promo_pic_2020.jpgEgy dolog biztos: lesz Black Stone Cherry koncert Budapesten! Hogy mikor, az majd kiderül, a jelenlegi tervek szerint november 13-ra van beütemezve a népünnepély, a helyszín az új (!) Barba Negra! A célkeresztben elsősorban az idei, The Human Condition dalai lesznek, persze a legnagyobb örökzöldekkel vegyítve, ahogy várható is, csak győzzünk addig várni - még ha muszáj is. A jegyek már kaphatók!

Tovább

Constance - Lebegtető, utaztató számot villantott a Spiritbox

spiritbox2020.jpgEzúttal kicsit könnyedebb, az eddigiektől valamennyire eltérő számot mutatott a két volt Iwrestledabearonce-tagot a soraiban tudó Spiritbox. Az elődzenekar stílusát valamennyivel komolyabb hangulatban továbbvivő modern metalos kanadai trió a Constance névre keresztelt nótához készített egy hangulatos, de cseppet sem vidám videót mellékelt, ehhez az időjáráshoz pont ideális nézni- és hallgatnivaló.

Tovább

Sad But HU - Metallica-klasszikust dolgozott fel a mongol csapat

hu.jpgA mongol The HU egy üde színfolt a folk és a metal határmezsgyéjén, a távol-keleti komák ugyanis helyi, népi hangszerekkel csapatják a bazsevát. A saját tételek után most egy feldolgozás került terítékre, amit nem kisebb névtől vettek kölcsön, mint a Metallicától! Vigyázat, a Sad But True jól ismert szövegének dalolása ezúttal nehézkes lehet, a jól ismert sorokat ugyanis embereink anyanyelvükön prezentálják.

Tovább

Serpent Soul - Friss szólódal Steve Lukathertől!

toto2020.jpegÚj számot villantott a Toto gitárosa, Steve Lukather. A szintén a Totoban muzsikáló - éneklő - Joseph Williamsszel készített I Found The Sun Againről a Serpent Soul került ki újabb ízelítőnek. Érdekesség, hogy Lukather anyagával egy időben, azaz február 26-án jön majd Williams lemeze is, melyen mintegy visszaadván a kölcsönt, Lukather is aktív szerepet vállalt.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum