RockStation

Hallgasd meg az új Brigantik Ep-t!

2021. január 24. - csigaur

brigantik.jpg

Öt dalos kislemezzel jelentkezett a várpalotai Brigantik zenekar. A felvételeket még tavaly októberben és novemberben rögzítették a punkrockerek, amik most végre napvilágot is látnak. Az EP olyan témákkal foglalkozik, mint az állatvédelem, vagy éppen a kormány kritizálása.

Tovább

Új albummal jelentkezik a Bongzilla!

bongzilla.jpg

Na, és miért olyan nagy extra, hogy a stoner metalban utazó, ebéd helyett (is) marihuánát fogyasztó brigád új albummal jelentkezik? Azért mert a legutóbbi, Amerijuanican albumuk óta TIZENHAT év telt el! Ennyit még Axl Rose sem tökölt, de még a Tool is előbb hozott ki albumot. A John Hopkinsnak emléket állító album a Heavy Psych Sounds gondozásában jelenik meg, aminek az előrendelése február másodikán veszi kezdetét! Örülünk?

Tovább

Hamarosan jön a Blackmore's Night új nagylemeze!

blackmoresnight-promo1.jpgHat év után új albummal jelentkezik a Richie Blackmore és Candice Night alkotta Blackmore's Night. A Nature's Light névre keresztelt csomag március 12-én fog napvilágot látni, erről már a második dal került ki. A frissen kiadott tétel a Four Winds, az elődje a Once Upon December volt. A Blackmore's Night legutóbbi kiadványa a tavaly decemberben megjelent karácsonyi EP, a Here We Come A-Caroling volt.

Tovább

Bemutatkozott Papa Emeritus IV, a Hellacoptersszel játszott Rolling Stones-t

0ghost2019_29_eredmeny.jpgA Prequelle turnéjának utolsó állomásán rangot lépett Cardinal Copia: a Tobias Forge által megformált karakter felvette a Papa Emeritus IV nevet és minden ezzel járó kiváltságot. Nos, ez az új pápa a svéd közmédiában is letette a névjegyét, a friss albumra készülő Ghost-főnök a Hellacoptersszel közösen játszotta el a Rolling Stones egyik leghíresebb dalát, a Sympathy For The Devilt. A Ghost az új album mellett még egyéb meglepetésekre is készült az év folyamán, érdemes lesz nyitva tartani a szemeket és a füleket!

Tovább

Itt a Liquid Tension Experiment új, huszonkét év után megjelent dala!

lte_2021.jpg

Végre-valahára bemutatta az első új dalát a Liquid Tension Experiment. A John Petrucci, Jordan Rudess, Mike Portnoy és Tony Levin által alkotott instrumentális progresszív csapat március 26-án fogja kiadni az LTE3 című anyagát, ami huszonkét évvel követi az elődjét. Nos, akkor itt a The Passage Of Time, ami úgy viszi tovább a szekeret, mintha mi sem történt volna!

Tovább

Beugrós dobossal fog turnézni a The Dead Daisies

deaddaisies2020.jpgNem a friss albumot, a Holy Groundot feljátszó Deen Castronovóval, hanem a Black Sabbathnak is besegített Tommy Clufetosszal fogja megkezdeni a lemezbemutató kanyarját a The Dead Daisies. A 2022 egyik, eddig meg nem nevezett napján Budapestre jövő csapat egészségügyi gondok miatt helyettesíti Castronovót, akinek a múltban már volt némi ügye a drogokkal.

Tovább

Újabb lemezelőzetes számot mutatott az Angelus Apatrida

angelus2020.jpgFebruár 5-én fog megjelenni a spanyol thrashcsapat, az Angelus Apatrida új, önmagukról elnevezett nagylemeze, melyről egy újabb dal került ki a rajongók elé. A The Age Of Disinformation már a harmadik promós tétel a tízszámosra tervezett csomagról, természetesen az előzőek is ott lesznek az alábbiakban.

Tovább

Lövedéket találtak Dino Cazares autójának szélvédőjében

0fearfactory2012_06.jpgValaki igen haragszik Dino Cazaresre, mert rálőtt az új lemezre készülő, de már Burton C. Bell nélkül dolgozó Fear Factory gitárosának kocsijára. A 45-ös kaliberű lövedéket a szélvédő kerete fogta meg, állítólag az egyébként sértetlen Cazares három személyt nevezett meg, akik szerinte elkövethették ezt. Hogy kik, azt nem tette közhírré.

Tovább

Megjelent a Therion új albuma, videót kapott a Marko Hietalával közös dal

therion2020.jpgTegnap óta szabadon hallgatható a Therion új albuma, az ezúttal semmi összefogó koncepcióval nem rendelkező Leviathan (hacsak a nettó rockslágerek sora nem minősülnek annak). Ahogy az menni szokott, az anyag egyből felkerült a megfelelő streamelő oldalakra, így meg tudjuk mutatni azt, extraként pedig megmutatjuk a Nightwishből nemrég távozott Marko Hietalával közösen felvett Tuonela.

Tovább

Díszdobozos kiadást kapott Bon Scott zenekarának, a Fraternitynek a teljes munkássága

bon-scott-acdc.jpgMielőtt beszállt volna az AC/DC-be, egy Fraternity nevű zenekarban énekelt Bon Scott. A fiatalon elhunyt énekes ezen csapata 1970-1974 között felvett dalait, azaz a teljes stúdiós gyűjteményét egy három CD-s díszdobozos kiadásban tette elérhetővé a zenekar még élő tagsága, valamint a menedzserük, a két nagylemezt és sok egyéb érdekességet tartalmazó csomaghoz egy tizennyolcezer szavas visszaemlékezés is jár. A legnagyobb érdekesség a hármas korong címét is adó Second Chance, amit eddig még a csapat tagjai is elveszett nótának hittek. Részletek lentebb!

Tovább

16 évesen Nikki Sixx szerettem volna lenni, most már inkább Mark Ronson

Interjú Szöszövel, a The Joystix gitáros-énekesével

szoszo3.jpg

A hazai punk-rock & roll egyik jeles képviselője, a székesfehérvári The Joystix tavaly tavasszal vonult pihenőre, ahogy akkor fogalmaztak: bizonytalan időre. A szünetnek azonban hamar vége lett, ráadásul új nagylemez is született a pihenő alatt. Ez elég indokot szolgáltatott arra, hogy egy alapos interjú szülessen, melyben a banda gitáros-énekese Szöszö volt beszélgetőtársunk.

Tovább

Könyvet ad ki Ice-T

0bodycount2018_17.jpgÉletrajzi könyvet ad ki a többek között a Body Count mikrofonja mögül ismert Ice-T. A rapper, színész a Split Decisionben egy barátjával közösen mesélik el a bűnözői múltjukat, melyben a csavar az, hogy míg Ice-T időben leállt a bulival és inkább zenélni kezdett (a többi "már történelem"), a Spike névre hallgató koma egy halálesettel járó "utolsó" rablás megszervezése miatt huszonhat évet ült a rács mögött. Ennek megfelelően a könyvben az időben meghozott jó döntés és a rossz döntések súlya lesz a központi vezérszál. A szöveg összeállításában az a Douglas Century segédkezik majd nekik, aki Ice 2011-es könyvét is szerkesztette.

Tovább

Folytatja a téli háború tematikát a Wolfheart, EP-t ad ki a finn csapat

wolfheart.pngNégydalos anyag jön a Wolfhearttól, amin folytatják a tavaly kiadott albumuk, a Wolves Of Karelia tematikáját, a finn téli háború eddig meg nem zenésített fejezeteinek elmesélését. A Skull Soldiers címen várható anyagon a címadó mellett egy másik friss szám, a Hereditary, valamint két ritkaság sorakozik majd fel. Az első nóta, az anyag nevét adó Skull Soldiers már elérhető.

Tovább

Elszabadult az örökké tartó káosz, itt az új Nervosa!

nervosa2020.jpgEljött a nagy nap, megjelent a tavaly év elején Prika Amaral körül teljesen újraszerveződött Nervosa legfrissebb, mondhatni bemutatkozó anyaga, a Perpetual Chaos. A brazilból teljesen nemzetközivé formálódott csapat (most már spanyol, olasz és görög lányok is erősítik a formációt) tizenhárom tételben mondja el, amit kisajtolt belőlük az egymásra találás öröme, vagy dühe, íme!

Tovább

Steve Lukather megint meglelte a Napot

toto2020.jpegAhogy a Steve Lukather rajongók már jól tudják, február 26-án jön az énekes-gitáros új szólólemeze, az I Found The Sun Again. A totos zenésztárssal, Joseph Williamsszel rögzített anyagról ezúttal a címadó surrant ki egy videó társaságában, lényegében az anyag harmada már ismert - és elég jó érv annak beszerzésére!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum