RockStation

A szomszédok álomképe

2022. december 12. - rockstation

theneighbors.jpgThe Neighbors, avagy szomszédok két nagykunsági kötődésű zenész hobbi projektjeként indult 2022 októberében. BallaPé és Zúzda a 90-es évek végén aranykorát élő pop-punk stílust – tehát a „Pite-zenét” – porolta le és ülteti rá a nosztalgiavonatra a hallgatókat. Gyors tempójú, könnyed dallamok jellemzik az egyébként rövid terjedelmű műveket. A hatások között mindenképp meg kell említeni a Blink 182, Sum 41, Pennywise és korai Ignite vonalat.

A kollaboráció több dalt is felvett már, melyek közül elsőként az Álomkép kapott videós változatot. A dal egy kamaszról szól, aki a nagyvárosi éjszakában őgyelegve vágyakozik távkapcsolatban lévő szerelme iránt.

A srácok egyébként nem veszik véresen komolyan a produkciót, tudják jól, hogy nem ők testesítik meg a magyar férfiideált, így nem lesznek reklámarcok sem, viszont felszabadultan, jó kedvűen bohóckodnak, viszont zeneileg odafigyelnek, hogy a műfajon belül minőségiek legyenek. Ugyanakkor nem akarnak ebből sem megélni, sem az ország első számú zenekara lenni, szimplán csak élvezik, hogy kicsit újra kamaszok lehetnek. A videóban sincs semmi puccos dolog, egy garázsban került felvételre nagyságrendileg 1 órahossza alatt egy hirtelen ötlettől vezérelve.

Az – egyelőre – két személyes projekt pár számos EP-vel fog jelentkezni rövidesen, amelynek felvételei már megkezdődtek. Koncert pedig majd a későbbiekben várható, ha lesz rá megfelelő érdeklődés.

BallaPé – gitár, basszusgitár, ének

Zúzda – dob, ének

A The Neighbors Facebook oldalát IDE KATTINTVA találjátok meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr3118000158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum