RockStation

Scorpions - Rock Believer (Universal Music, 2022)

Van még benzin a tankban

2022. február 27. - moravsky_vrabec

scorpions_rock_believer.jpeg

Több hónapos beetetés után végre megjelent a legendás német rockbanda, a Scorpions tizenkilencedik albuma. Sokszor használjuk a „visszatérő lemez” fordulatot, de ha valami, hát a Rock Believer tényleg az.

Tovább

Csókoltat: a kés - Klipes dalt adott ki a Slaegt

slaegt2022.jpgÚj dalt adott ki a március 18-án érkező korongjáról, a Goddessről a dán death metal csapat, a Slaegt. A Kiss from a Knife-hoz egy, a régi időket idéző, mindenféle random "csúnyaságot" és pár koncertfelvételt tartalmazó kézi kamerás videó készült. Ha minden jól megy, a Demon Head társaságában április 11-én Budapesten, a Robotban koncertezik majd a zenekar, érdemes rágyúrni a dologra.

Tovább

Bemutatta a Queen feldolgozását Udo Dirkschneider

0dirkshneider2016_07.jpgMint ismert, feldolgozáslemezre készül Udo Dirkschneider. A fémlegenda az április 22-én megjelenő My Wayre tizenhét kedvencét, illetve rá ható nótát választott ki, az egyértelmű metaldaloktól kezdve az ő szempontjából nézve talán kevésbé nyilvánvaló popslágerekig. A dallista már eddig is elérhető volt, viszont most megérkezett az első nóta, a We Will Rock You, ami ahogy ki is találtátok már, a Queen eredetijének meglehetősen fémesített, sőt, gitárokkal is igen felturbózott változata. Na, meg aztán a klip is elég jópofa!

Tovább

Chaos címmel beesett egy új Hollywood Undead-dal

hollywood_undead_2021.jpg

Némileg meglepetésként új dallal jelentkezett a Hollywood Undead. A dal címe Chaos és a zenekar az egyik legsúlyosabb dalaként jellemzi. A dal a zenekar hamarosan érkező nagylemezének első előzetese, bár erről egyéb infók még nincsenek. Aki még nem tudná, annak mondjuk, hogy a banda  a Five Finger Death Punch nyitóbandájaként július 5-én a Papp László Sportarénában játszik. A koncertről részletek ITT a találhatóak.

Tovább

Hallgasd meg Corpsegrinder szólólemezét!

george_corpsegrinder_fisher.PNGTegnap megjelent a Cannibal Corpse énekesének frontemberének első szólólemeze, a szimplán Corpsegrinder címre keresztelt alkotás. Az anyazenekarnál valamivel talán kevésbé fröcsögő zenét, de a megszokott, kellemes hangot hozó lemez persze már minden arra hivatott platformon ott figyel, így mi is meg tudjuk mutatni.

Tovább

ROAD - új videoklip magyar paralimpikonokkal

Elstartolt a tavaszi turné!

unnamed_4.jpgÚj videóklippel jelentkezett a Road, melyet a Magyar Paralimpiai Bizottsággal együttműködve készítettek el. A dal az emberi küzdelemről, kitartásról és újrakezdésről szól (ami a mostani időkben kiváltképp aktuális mondanivalóval bír), a videóklip pedig ezen folyamat mentén a sportolók példamutató hozzáállását helyezi fókuszba, mely a parasportolók esetében hatványozottan jelen van - ők azok, akik ha kell, nehezített pályán, rögös utakon, már-már emberfeletti kitartással képesek nap-mint-nap újrakezdeni.

Tovább

ARCHAIC - THE ENDGAME PROTOCOL (H-Music, 2021.)

Nemzetközi léptékek

archaic_the_endgame.jpg

A veteránok érdemeit nem elvitatva, fenntartások nélkül kijelenthetjük, hogy az Archaic jelenleg a legnagyobb reménység a hazai thrash metalban. Gyorsan tegyük azonban hozzá, hogy ennek ellenére egy közel húszéves zenekarról van szó. Ez a bizonyos reménység státusz egyébként sem újkeletű dolog a budapesti srácok esetében, hiszen már a múlt ködébe vesző első lemezt is egy külföldi kiadó karolta fel.

Tovább

Hallgasd meg a Shape Of Despair új lemezét!

shapeofdespair_studio2_henri-koivula.JPGA mai nappal végre mindenki számára szabadon elérhető lett a finn doom metal legenda Shape Of Despair legújabb lemeze, a Return To The Void. A 2016-os Alone In The Mist utódjára hat dal került fel közel egy órás játékidővel, ezek közül hármat már előzetesben hallhatott a nagyközönség. Íme a teljes anyag!

Tovább

Jön a Silverstein új lemeze, friss dalt adtak ki róla

silverstein2022.jpgHamarosan nagylemezzel lepi meg a rajongóit a tervek szerint június 8-án a Billy Talent társaságában a Budapest Parkban fellépő Silverstein. A Misery Made Me május 6-án kerül a boltokba és a megfelelő platformokra, friss kislemezdalnak az Ultravioletet adták ki róla. Ez, valamint a korábban kiadott dalok a borítót és a dallistát követően az alábbiakban találhatók meg.

Tovább

Jó másfél év múlva lesz a Bring Me The Horizon koncertje

bmth-press-shot-2021.jpgEredetileg még február elején került volna sor, viszont egészen 2023. augusztus 21-re tolták a Bring Me The Horizon koncertjét (természetesen a komplett turné jövőre kerül át). A bulin egyelőre nem tudni, kik melegítenek majd be a briteknek, a korábban meghirdetett négy előzenekar egyike sem került be a módosított eseménybe.

Videó érkezett a Meshuggah új dalához

meshuggah_2022.jpg

Aki követi a Meshuggah körüli történéseket az biztosan tudja, hogy a svéd tech-metal istenek Immutable című új nagylemeze április 1-jén érkezik, melyről az első single pár hete jött ki The Abysmal Eye címmel. Nos, ehhez a dalhoz, most egy nagyon pöpec új videó is érkezett Scott Hansen rendezésében. Aki még nem tudná, annak mondjuk, hogy a zenekar júliusban a FEZEN Fesztiválon játszik.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum