RockStation

Eyes Don't Lie - Új videóval emlékezik egykori gitárosára az Asphalt Horsemen

Jön az új lemez is

2023. október 25. - sunthatneversets

matyasovszky-geza.jpgAz Asphalt Horsemen még 2019-ben jelentkezett utoljára nagylemezzel. A Covid óta dolgoztak új nagylemezen, sajnos azonban idén augusztusban elhunyt alapító gitárosuk, Matyasovszki Géza. A zenekar a még vele rögzített új nagylemez Eyes Don't Lie című dalára videót forgatott, mellyel az emléke előtt tiszteleg a zenekar.

Nem vagyunk egy kapkodós zenekar. Az utolsó lemezünk 2019-ben jelent meg, néhány dal váza már akkor is megvolt, de aztán a Covid nekünk is betett. Habár szépen lassan dolgozgattunk az anyagon, végül 2022 márciusában jutottunk el a Pannónia Stúdióba, hogy Lakatos Gábor segítségével felvegyünk 12 dalt az új lemezre. Az „Eyes don’t lie” volt az utolsó dal, amit összeraktunk.

A Covid alatt kezdtem el itthon dalokat összerakni, különböző verziókat kipróbálni és zenésztársaimat szórakoztatni egy-egy jól (vagy éppen rosszul) sikerült verzióval. Karcsinak szoktam ezeket első körben küldeni, akivel vagy jót röhögünk, vagy megállapítjuk, hogy mehet majd a szólólemezemre, vagy nekiállunk csiszolgatni az ötletet. Ennél a dalnál már másnap küldött egy ének verziót, amitől én is lehidaltam – és ez maradt a végső verzió is. Elvittük próbára a számot és egyből annyira megszólalt a kezünkben, hogy nem volt kérdés, hogy ráfér-e a lemezre! Valahogy - szokatlan módon - a szöveg is az első próba után megszületett. A stúdióban Géza egy klasszikus rock gitárszólót játszott fel a dalhoz. Most kerestem vissza, az első demót napra pontosan 2 évvel a megjelenés előtt küldtem Karcsinak. Hát, sajnos történt közben ez-az...

Az új lemez hanganyagának felvételei 2022 első felében megtörténtek, és 2023 januárjában forgattuk a klipet az „Eyes don’t lie”-hoz. Ezt követően szerettünk volna még további jeleneteket felvenni a kliphez, de Géza betegsége miatt sorra le kellett mondanunk az időpontokat. Géza augusztusi halála óriási sokk volt mindannyiunknak és úgy gondoltuk, hogy a legnagyobb tisztelgés az emléke előtt, ha visszük tovább az eddigi közös munkánkat – Gézát 30 éve ismerve biztos vagyok benne, hogy ő is ezt szeretné.

Tehát az új lemezt Géza már feljátszotta, néhány apróság és az utómunka van már csak hátra, hogy jövő év elején megjelenjen. Erről a lemezről az első dal az „Eyes don’t lie”, ami egy kicsit kilép az eddigi Asphalt Horsemen dalok sorából, de amióta elkészült, már játszottuk a koncertjeinken, ahol mindig pozitív reakciót kapott a közönségtől. A klipet Tápai Gergely és Bíró Gina rendezték, a kamera mögött pedig Erdős „Woody” Péter volt. A remek keverésért Brucker Bencének (AWS) vagyunk hálásak!

asphalt_single.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr8018241695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum