RockStation

Csak a szokásosat – jön az idei Alpárfeszt!

3 nap · 29 zenekar · zéró szemét

2024. május 07. - sunthatneversets

alpar_nova_kredit_ungor_richard.jpg

Hihetetlen, hogy már megint eltelt egy év, és újra számolhatjuk vissza a napokat, amíg érkezik az underground bulik földi mennyországa, vagy, ahogy még szólítani szokták, az ország legzöldebb kisfesztiválja. /Fotó: Ungor Richárd/

Kicsit több mint egy hónap van hátra Alpárfesztig, ami igazi ünnep az antimainstream zenék rajongóinak, hiszen Lakiteleken A listás túljátszott bandák helyett az underground rock- és metalvilág legjobb csapatai kapnak helyet. És pont ez adja az egésznek az utánozhatatlan vibe-ját, na meg a Tisza közelsége, ami miatt immár tizenegyedik éve jár vissza az Alpárfeszt közönség.

Az idei hangulatért többek között a Lazarvs-ból jól ismert Áron Andris, az éppen friss anyagát utaztató Kies, a bármelyik bulit egy perc alatt csúcsrapörgető Nova Prospect, a hardcore punkban toplistás Don Gatto, vagy éppen a nemrégiben új videoval jelentkező, fejet leordító metállal operáló Darkmess lesz a felelős, de a magyar blues két emblematikus alakja, Little G Weevil, és Pribojszki Mátyás is tiszteletüket teszik - valamint még tényleg nagyon sokan mások, hiszen a fesztivál 3 napja alatt legalább 29 zenekar fordul majd meg a helyszínen.

alparplakat2024_plakker.jpg

A mindössze egyetlen színpadon a hazai line up mellett ráadásként idén két külföldi banda is beáll a sorba: a Stepfather Fred Németországból jön majd határozott bólogatós zenével és vérpezsdítő riffekkel, a szerb Northern Revivalt pedig már nem nagyon kell bemutatni senkinek, ők nem először zúznak Lakiteleken.

Mindemellett az Alpárfeszt állandó jelzőjéről, mármint, hogy a legzöldebb kisfesztivál, ezúttal sem mond le, így napközben több környezetvédelmi tematikájú programhoz is lehet csatlakozni, amit a szervezőgárda a Rock the Planet kampány csapatával karöltve valósít meg: lesz a Holt-Tisza élővilágát felfedező kalandtúra, közös szemétgyűjtés, és bolygósimogató tematikájú sorverenyek is a szombati átszerelések között, ahol igencsak menő díjakért lehet majd megküzdeni, többek között a szelektív kukával..

További infók az eseményről ITT találhatóak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr118398269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum