RockStation

RockNuggets Vol164. / Modern Stars - Termination (Clostridium Records, 2024)

Akár egy spirál

2024. május 22. - KoaX

a2628473662_10.jpg

Néha van úgy, hogy egy albumból, dalból csak pár másodpercet hallasz, de már abból tudod, hogy  ez a zene nagyon el fog kapni hamarosan magának. Az olasz származású Modern Star pontosan ezt művelte velem a legújabb, Termination című lemezével.

Betegesen tudom gyűjteni a kisebb, underground zenekaroktól a vinyleket. Különösen oda vagyok azokért a bandákért, akiknek a székhelye Olaszországban található. Azért is, mert a zene is nagyon jó az utóbbi időben, ami onnan érkezik, illetve minőségben is marha magasan van a mérce a csizmadiáknál. A Modern Star lemezét úgy rendeltem meg, nem viccelek, de körülbelül tíz másodperc zenét hallottam az albumból. A harmincöt perces anyag eszméletlen könnyen szívott magába. Olyan akár egy spirál, ami folyamatosan behúz, körbe-körbe. Elkezdődik a hipnotikus, mély zene és onnantól kezdve hozzá sem nyúlsz a lejátszóhoz. Van olyan rész, ahol a dörmögő énekről azt is hihetnénk, hogy Kurt Cobain dünnyög valamit egy elfeledett felvételen. Nagyon, de nagyon a hangulatra hat a zene, nincsenek nagy technikás megoldások, ellenben nagyon jó atmoszférát teremt. Ha bírod a lassabb anyagokat, akkor egyértelműen rá kell menned!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr2918409617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum