RockStation

RockNuggets Vol181./ Girasol Blues - Girasol (2024)

Szomjoltó a kánikulában

2024. július 18. - KoaX

a0435490681_10.jpg

Dél-Amerikába utazunk, hogy egy újabb argentin zenekar mutathassa meg nekünk, hogy mit is tudnak valójában. Érdekes ez az ország, mert minden évben fel-fel bukkan egy-egy zenekar, de igazi áttörő sikert még nem tapasztaltam. De vajon most a Girasol Blues-nak sikerül ?

A Girasol Blues segítségével, ami egy viszonylag friss zenekar, hiszen ezelőtt az anyag előtt csak egy albumuk jelent meg EN VIVO EN VINTAGE BAR címmel. Ellenben az újdonság, a frissesség masszívan átjárja a zenekart, mindezt úgy, hogy egy olyan korba kalauzol el minket, ami már egyáltalán nem friss. Nekem egy az egyben a kilencvenes évek, csattogós stonerrockja jutott eszembe. Érződik rajta, hogy nem a stúdiós polír volt a cél, hanem sokkal inkább a hangulat átadása. Emiatt pedig az se fontos, hogy az Argentin zenekar anyaga koránt sem szól tökéletesen, de még a jót is inkább csak súrolgatja. Ettől függetlenül ez a huszonöt perc nagyon is élvezhető. Van benne egy adag Hendrix, Kyuss, The Doors, Fu Manchu és még napestig sorolhatnám. Ha a hőségben hirtelen valami klasszikus újra vágynál akkor mindenképpen ezt ajánlom!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr5918447429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum