RockStation

Offspring a VOLT-on!

2008. március 21. - sunthatneversets

 

Hivatalos bejelentés a fesztivál honlapján:

„Két nappal az után, hogy a Soproni VOLT Fesztivál nyilvánosságra hozta első idei nemzetközi csemegéit, egy igazi világsztárral kötöttek megállapodást a szervezők. Magyarországon először lesz látható július 5-én, szombaton a VOLT Nagyszínpadán a kaliforniai OFFSPRING! Amerikában úgy tartják, a Smash című albumuk majd‘ akkora detonációként hatott világszerte, mint a Nirvana mindent elsöprő színrelépése.”

 

Szerintem már rég nem világsztárok és ha már a Nirvánával hasonlítgatjuk össze, hát a Self Esteem (ugye ezzel futottak be) szépen nyúlja a Smells Like Teen Spirit riffjét.

 

Izmosabb fellépők bejelentését várom!

U23D Budapesten két helyszínen is

A U2 3d koncertfilmjét következő hét péntektől (március 28.) kezdik vetíteni két helyszínen is:
- CINEMA City IMAX, Aréna Pláza a Keletinél és
- Palace Cinemas, Westend a Nyugatinál.
Ideális helyszínek vidékiek számára is.

Jegyárak 1700 HUF körül mindkét helyen. Első vetítés időpontja: március 28. 0:01

(Ideje volna bébiszitter után nézni valamelyik estére...)

Stúdióba vonul a Volbeat

A dán Volbeat hamarosan stúdióba vonul, hogy felvegye harmadik lemezét, mely nyáron lát napvilágot, a Holland's Mascot Records gondozásában. /Nem nyertünk tehát hangszórót, amikor nagyobb kiadóhoz való szerződést jósoltunkMichael Poulsen, a következőket mondta: „Nagyon várjuk már a stúdiózást, és azt, hogy Jacob Hansen producerrel dolgozhassunk. Van 14 dalunk, melyek között szerepel egy feldolgozás is, de ez csak a dán limitált szérián fog megjelenni. Ezen kívül lesz egy-két meglepetés még, de ezekről majd máskor.”
Reméljük legalább olyan izmos anyag születik mint legutóbb. Az együttest hozzánk legközelebb a nickelsdorfi Novarockon lehet elcsípni június 13-án.

QUEEN koncert Budapesten!

UPDATE 2008. október

Koncertbeszámoló a budapesti koncertről: QUEEN + Paul Rodgers : Papp László Sportaréna, Budapest - koncertbeszámoló

 

A hazai koncertszervezők lassan igazi kánnaánt rendeznek kis hazánk különféle stadionjaiba, csarnokaiba, fesztiváljaira és egyéb zenélésre alkalmas helyekre. Az ember nem győzi kapkodni a fejét a sok-sok nagy név láttán.

Úgy néz ki, október 28.-án Budapesten játszik a Paul Rodgers-szel kiegészült fél-Queen (Brian May és Roger Taylor) is. Bár az eredeti tagok közül már csak ketten viszik tovább a bizniszt, a QUEEN and Paul Rodgers név alatt futó formáció azért talán még mindig képes  visszahozni a régi-régi Queen koncertek feelingjét.
(Emlékszik még valaki a 86-os budapesti koncertből készült filmre, ami anno a mozik műsorán ment? Az a film iránymutató volt egy 13 éves, a zenei ízlését épp csak keresgélő kamaszgyerek számára. Így születhetett meg végül ez a blog is... :) ).

 

 /Forrás: hardrock.hu /

UPDATE 2008. október

Mi az a QUEEN + Paul Rodgers? - történeti áttekintés és jegyinformációk ebben a bejegyzésben: QUEEN + Paul Rodgers koncert hamarosan Budapesten is.

UPDATE 2008. október

Koncertbeszámoló a budapesti koncertről: QUEEN + Paul Rodgers : Papp László Sportaréna, Budapest - koncertbeszámoló

 

 

Exploited és Clawfinger a VOLT Fesztiválon

Július 2-től négy napon át ismét Sopron ad otthont a VOLT Fesztiválnak, amely 15 éve minden évben megrendezésre kerül és amelyen néha én is tiszteletemet teszem. Idén feltétlen tervezem a kirándulást már csak azért is mert nekem majdnem a szomszédban van. Bár a nagyszínpados „headliner“ fellépők közül többekkel még zajlanak a tárgyalások, számos „nagy név” részvétele máris biztosra vehető.
Minket elsősorban a zúzósabb zenék érintenek meg, ezért örömmel jelentem, hogy az idei VOLT-on lesz Exploited és Clawfinger. Kezdésnek nem rossz! Várjuk a további bejelentéseket. 

Nevermore dvd ősszel

A zseniális Nevermore zenekar végre élő kiadvánnyal jelentkezik. A The Year Of The Voyager címet viselő dvd idén ősszel fog megjelenni, az alábbi számlistával:
'Final Product', 'My Acid Words', 'What Tomorrow Knows'/'Garden Of Grey', 'Next In Line', 'Enemies Of Reality', 'I, Voyager', 'The River Dragon Has Come', 'I Am The Dog', 'Dreaming Neon Black', 'Noumenon', 'Inside Four Walls', 'Politics Of Ecstasy', 'Dead Heart In A Dead World', 'Matricide', 'The Learning', 'Sentient 6', 'Narcosynthesis', 'The Heart Collector', 'Born', 'This Godless Endeavor'.
A felvételek 2006. október 11-én készültek, Bochumban.

Forrás: hardrock.hu


Ez a Born klipje a 2005-ös The Godless Endeavor című lemezről:


U23D Budapesten

Jelentem, ma munkába menet láttam, hogy a Palace Cinema elkezdte promózni a U2 3D koncertfilmet. Ezek szerint mégsem az új IMAX moziban mutatják be először, hanem a  Westend-mozi digitális rendszerű vetítésre átalakított  3. számú termében. Mindegy, nem érdekes, lényeg, hogy lehet rákészülni a jegyvásárlásra.

A pontos dátumot, hogy mikor lesz a hazai premier, sajnos nem tudtam leolvasni. Majd megnézem mégegyszer.

EDIT: ja, azért nem láttam, mert nincs premier dátum. Egyelőre csak húzzák a mézes madzagot...

EDIT2: állítólag ez a setlist:

Vertigo
Beautiful Day
New Year's Day
Sometimes You Can't Make It on Your Own
Love and Peace or Else
Sunday Bloody Sunday
Bullet the Blue Sky
Miss Sarajevo az emberi jogok felolvasásával
Pride
Where the Streets Have No Name
One

Ráadás:

The Fly
With or Without You

Második ráadás:

Yahweh

 

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum