RockStation

Hegyalja Fesztivál 2009 fellépők | 6. rész : Hatesphere

2009. július 13. - sunthatneversets

Úgy gondoltuk idén, hogy a július 15-19. között megrendezésre kerülő Hegyalja Fesztivál nevesebb külföldi fellépőit is bemutatjuk. Tesszük ezt egyrészt azért, mert metálban elég erős a felhozatal, másrészt pedig a fesztivál idén ünnepli 10. születésnapját. 

A jelenleg Peter "Pepe" Lyse Hansen – gitár, Jakob Nyholm – gitár, Dennis Buhl – dob,  Mixen Lindberg – basszus, Jonathan "Joller" Albrechtsen – ének felállásban zenélő ötös a dániai Aarhus-ban alakult. Trash metálról Európában sikaknak a Kreator ugrik be, de bizony a dán gyerekek sem Kis Miskák a szakterületükön. A zenekar 2000-ben alakult meg és 2001-ben adták ki első szimplán Hatesphere címre keresztelt albumukat. Agresszív és dallamos zenéjüknek köszönhetően hamar elismertek lettek hazájukban.


Második lemezük a 2002-es Bloodred Hatred méginkább thrashes-re sikeredett. Sikereik hatására olyan bandákkal turnéztak, mint a The Haunted, a Testament, a Mnemic, vagy a Mastodon.

Legutóbbi három albumuk abszolút kritikai elismerésnek örvendett. Ezidáig utolsó lemezük ezévben látott napvilágot To The Nines címmel. A Hatesphere a Fesztivál DeWalt Színpadát zúzza porrá július 18.-án (szombaton) 20.30 órai kezdéssel.

Kattintás után egy "gusztusos" videót nézhettek ízelítőnek!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr81242866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum