RockStation

Malediction – megjelent az új lemez

2009. március 15. - sunthatneversets

Megjelent a komlói-pécsi illetőségű MALEDICTION death metal horda új CD-je, ami a banda első teljes albuma.

Az anyag címe ’Reductio ad Absurdum’  és 9 track-et tartalmaz introkkal, átkötésekkel együtt. Az anyagot a Death Trap Productions jelentette meg, ami mögött a zenekar áll. A lemezt vicces 999 Ft-ért többek között az Alexandra Könyvesboltokban is megveheted.

Hamarosan koncerteken is el lehet csípni a Malediction-t, márc. 21.-én a pécsi Toxic Clubban, márc. 27.-én Szekszárdon a Zugban, majd május 9.-én a fővárosban, a Dürer-kertben. Persze további koncertek, fesztivál fellépések is szervezés alatt állnak, ezek közül a pécsi Rockmaratonos szereplés már biztos.

Végre-valahára talán elkészül a Malediction honlapja is, addig meg ott a Malediction MySpace oldal  

 

Sunday Fury – készül a második lemez

A Sunday Fury-tól kaptuk az alábbi híreket:

„Hamarosan tényleg elkészül a második lemezünk, melynek címe Men from the Grey Town  lesz. A Bakery Studióban lesz keverve és masterelve. 14 tracket fog tartalmazni és a metal zene nagyon sok stílusát fel fogja vonultatni. A csúszás oka a gitársound-dal kapcsolatos problémák felmerülése volt, így teljesen újravettük a gitárokat. A Sunday Fury MySpace oldalon bele lehet majd hallgatni néhány új számba keverés előtt és után. Akit érdekel, később a youtubon is keressen ránk, oda ugyanis már kész számokat is fel fogunk rakni. Lesz új mintájú póló is, amit koncerteken lehet majd kapni és a lemezelőzetes EP ből is van még pár példány. „

Alcohol - Turné és próba

Egyre kevesebben vannak, akik még nem ismerik a három tagú Alcohol zenekart. A srácokról legutóbb azt hallhattuk, hogy szólógitárosuk Bujdosó Csaba kilépett a zenekarból, és az őszi -téli koncertjeiken, az alapító-szólógitáros Szabó Tamás segíti ki őket. Nos a felállás úgy tűnik véglegesnek tűnik, és újra vele lehet egységes az Alcohol.


Tóth Sándor, Bognár Zsolt, Szabó Tamás
 

Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a közeljövőben készülnek kiadni második nagylemezüket, de még előtte, egy lemezelőzetes tavaszi turnéra indulnak. A turné címe " Minden nőt tourunk " és az ország főbb pontjait érinti. A turné állomásainak listájához kattints tovább...

Tovább

Subscribe turné hírek

A nemrégiben 10. születésnapját a Pecsában nagy sikerrel ünneplő Subscribe folytatja Road-dal közös BZF tavaszi turnéját. Eddig a kiváló hangulatú tokaji és békéscsabai bulikon vannak túl, de természetesen ezen a hétvégén sem maradnak a seggükön. Pénteken Szegeden a Garaboncziásban, szombaton pedig Szerbiában, Zentán a Zeppelinben csíphetitek el mindkét zenekart. A Subscribe hajnalban továbbmenetel Bulgáriába, egészen Szófiáig, ahol vasárnap este a Soulfly előtt lépnek fel az Universiada Hall-ban. A következő héten pedig itthon folytatódik a kavalkád.

 

H.A.R.D. a Z Rock-on és a MelodickRock-on!

Hazánk egyre sikeresebb nemzetközi karriert magáénak tudó dallamos rock csapata bekerült a Z Rock fesztivál fellépői közé, ahol olyan nevek lépnek majd fel, mint John Waite, az Eden vagy a Cornerstone.


A tavaly Traveler címmel debütáló lemezét kiadó csapat mára Beau Hill produceri munkáját is maga mellett tudhatja, valamint egyre több magazinban, rádióban és webes felületen jelennek meg velük kapcsolatos cikkek, interjúk és pozitív hangvételű kritikák, mind itthon, mind pedig nemzetközi szinten. Mindezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a neves  MelodiRock.com oldal őket választotta a hét előadójának. A Wendigo-ban megismert, s a H.A.R.D.-ban kiteljesedett BZ vezetésével működő csapat pedig remélhetőleg a jövőben is folytatja majd azt a sikeres utat, melyet a lemezmegjelenés óta maga mögött tudhat.

 

 

Kapcsolódó linkek:

Arcra ült döbbenet : Chris Cornell - Scream

Igazán rám férne most már egy véres-beles metál lemez, mert mostanában valahogy előtérbe került nálunk az idézőjeles nyáladzás. Mondanom sem kell, hogy Chris Cornell új szólólemeze sem a véres-beles vonalat erősíti. Nyilván tudtam, hogy a grunge korszak koronázatlan királya mire adta a fejét, de aztán a lemez meghallgatása után rájöttem, hogy erre nem lehetett felkészülni. 

Tovább

Ördögi angyal : Dharma – Heavenly Hell

Nem vallom a „Nő maradjon a konyhában” elvét, de az tény, hogy kevés női énekkel felvértezett rockzene képes megfogni. Hirtelen itthonról talán csak a Dalriada neve ugrik be, amit elviselek. Mivel a Nightwish-től korábban is rosszul voltam, ezért eleve óvatosan közeledek az ilyesfajta kollaborációhoz.

A fenti pár sorból sejteni lehet, hogy a budapesti Dharma élén is egy hölgy áll, mégpedig egy nem is kicsit dekoratív hölgy, aki a sejtelmes Nicia névre hallgat. Nos örömmel vettem - a külsőn túl -, hogy Nicia tud énekelni és hála istennek hangja nem az a „mezoszoprán”, hanem nagyon is természetes, van benne némi karc. Elsőre a hangszínről a Cranbarries-es Dolores O'Riordan ugrott be, és mivel máshol is olvastam ilyen hasonlatot, megnyugodtam, hogy nem az én fülem rossz. 

Tovább

A U2 idén biztosan nem jön Budapestre - a U2 360 turné állomásai

A U2 2009. június 30.-án indul európai stadionturnéra a nemrég megjelent új album, a No Line On The Horizon dalaival (Rock STATION kritika: A világ tényleg bajban van - U2 :  No Line On The Horizon). A turné a U2 360 nevet viseli és az együttes hivatalos honlapján szereplő állomások között NEM szerepel Budapest. A legközelebbi városok, ahol látni lehet Bonóékat: Zágráb, Chorzow (Katowice mellett) és Milánó. Távolabbra Berllin, Párizs, Götenborg, Amsterdam. Indulhat a koncert turizmus!
Szeptember 12.-étől a turné Észak-Amerikában folytatódik néhány állomás erejéig.
 
A koncertsorozat elnevezése egyébként onnét származik, hogy a U2 ügyeletes látványfelelősei Willie Williams-szel az élen egy impozáns, 360 fokban körben élvezhető nagyszínpadot terveztek az új turnéra. Az installáció tervei a hivatalos U2 oldalon is megtekinthetők.


 

Nem az a dühbomba : The Prodigy – Invaders Must Die

Bár ez az írás is az RS Light rovatban végzi, ha másban nem is, hozzáállásában az angol The Prodigy mindenképpen belefér abba a skatulyába, amibe a többi zene is, ami nálunk szerepel. Nem vagyok fan club tag – nyilván a nagy slágereket én is ismerem – így aztán sem elvakultsággal, sem utálattal nem vádolhat senki.

A britek elektro világsztárjai voltak már mindenféle zenei stílus meghatározás alanyai. Volt ez már rawe, big beat, drum n' bass, jungle, meg még tököm tudja mi nem. Egy viszont biztos: bár nem az én zeném, nem véletlenül tartanak ott, ahol. Ugyanis ahhoz, hogy világszerte ismert legyél, egy jó adag szerencsén kívül kétségtelenül több kell, legalább tehetség, mert így sehogy sem lehet tizenhatmillió lemezt eladni.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum