RockStation

Paul Gilbert szólóban érkezik Budapestre [KONCERTAJÁNLÓ]

2010. november 26. - sunthatneversets

A nagysikerű, teltházas Diesel klubbeli Mr. Big koncert után Paul Gilbert ezúttal szólóban érkezik Magyarországra. A gitárlegenda újfent ezúttal is a Dieselben szerepel saját zenekarával, ahol minden bizonnyal lélegzetelállító zenei bemutatót tartanak majd november 29-én.

Nem könnyű feladat Paul Gilbertet bemutatni, hiszen korunk legnagyobb gitárhősei között van a helye. Oktatóanyagainak köszönhetően az egyik legnépszerűbb gitárosról beszélhetünk, akit számtalan zenész tart a legnagyobb mentorának. Elismertségét talán jól jelzi, hogy a legrangosabb gitáros koncertkörútra is elhívták: 2007-ben Joe Satrianival és John Petruccival turnézott a G3 név alatt. Stílusa és hangzása mára védjegyszerű, ő maga a myspace oldalán egyszerűen csak úgy írja le: képzelj el egy szemeteskocsit, amit ledobtak az Empire State Building tetejéről…

Dalszerzői képességeit a Racer X és Mr. Big soraiban csillogtatta, de az igazi határok nélküli örömzenélést szólókarrierje hozta meg számára. Több mint 20 albummal a háta mögött is ugyanúgy hajtja a zene szeretete, mint amikor 15 évesen először került be a gitárlapokba elképesztő tudásának köszönhetően. Legutóbbi lemeze (Fuzz of Universe) is lebilincselő keveréke a blues, klasszikus, pop és jazz elemekkel átszőtt rockzenének - természetesen megtarkítva a Paulra jellemző elképesztő gitárfutamokkal. A turnén az említett lemezen szereplő két zenész (Jeff Bowders dobos és Craig Martini basszus) mellett még régi barátja, a Toto-ból ismerős Tony Spinner is elkíséri. Tony amellett, hogy zseniális énekes, akinek a hangja tökéletes passzol a zenei sokszínűséghez, elismert gitáros is, szóval remekbeszabott jammelésekre is lehet számítani. Mindez, ha nem lenne elég, Paul Gilbert szólókarrierje legjaván kívül - számos meglepetés mellett - még Racer X és Mr. Big slágereket is ígér.

Hazai részről a fiatal gitárvirtuóz, Cseh István kapta a megtisztelő feladatot, hogy bizonyítsa Paul Gilbert előtt: zseniális gitárosok terén sem vagyunk lemaradva az élvonalhoz képest. Az említett zenészeket a Diesel klubban nézhetjük meg november 29-én, jegyünket pedig a Ticketportal országos bolthálózatában - köztük az ismert rockboltokban - és akár otthoni jegynyomtatással a www.ticketportal.hu oldalon is megválthatjuk.

A Concerto Music bemutatja: Fuzz Universe Tour
2010. november 29.,  hétfő 19.00 óra
Budapest, Diesel
Paul Gilbert, Cseh István koncertek
Belépő: 5900 Ft. elővételben, 6900 Ft. a koncert napján

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr342473999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum