RockStation

Végre Budapesten a Fields Of The Nephilim

2011. augusztus 17. - sunthatneversets

A januárban történt West Balkán tragédia miatt elmaradt a Fields Of The Nephilm koncertje. Ami késik azonban nem múlik, hiszen a NegativeArt szervezésében október 14-én mégis Budapestre látogat a legendás csapat és a Club 202-ben ad koncertet a The Last Days of Jesus társaságában.

A Fields Of The Nephilimet a rock noir és a goth stílus kalózhajójává sötét atmoszférájú zenéje, és a frontember, Carl McCoy misztikus dalszövegei tették. McCoy érinti például a sumér vallás témakörét, vagy olyan, írók tollából született mítoszokat, mint a Cthulhu-mítosz. A titkos tudományokra, babonákra és vallásokra való utalások rendszeresek és hátborzongatóak a Nephilim dalaiban. A „por és halál” zenészei pedig életre is keltik McCoy képeit.


A hőskorszak (Dawnrazor, The Nephilim, Elizium) 1991-ig tartott, miután egy hétéves szünet következett. 1998 után kikeltek a sírból, de 2002-re az eredeti felállásból már csak a nehéz természetű McCoy maradt meg, miközben olyan zenészek fordultak meg a mesterlövészek soraiban, mint Gizz Butt, aki a kilencvenes években a Prodigy élő fellépésein gitározott. A legenda szerint McCoy rendszeres bennlakója a bolondok házának, mindenesetre az biztos, hogy hősünk nehezen tesz különbséget valóság és képzelet között, valószínűleg nem is akar – és milyen igaza van.

A Negative Art bemutatja:
FIELDS OF THE NEPHILIM (UK)
speciális vendég: THE LAST DAYS OF JESUS (SK)
2011. október 14. péntek 19:30
Budapest, Club 202 (Fehérvári út 202.)
Jegyár: augusztus 20-ig 6.000 Ft, augusztus 21-től szeptember 30-ig 6.900 Ft, október 1-től 7.900 Ft (a Ticketportal és a TEX hálózatában végig 7.900 Ft)
Jegyelővétel: http://www.rnrticket.hu/nephilim

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr13160230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum