RockStation

V. Budapesti Hard Rock Farsang – Készülj életed legforróbb téli estéjére

2012. július 24. - sunthatneversets

Fix.jpgAhogy azt megszokhattuk, az évente megrendezésre kerülő Budapesti Hard Rock Farsang mindig valami különlegességgel készül az eseményre látogatóknak. Ez most sem lesz másképp és mivel ez az ötödik buli, így a szervezők valóban valami ínyenc csemegével rukkolnak elő. De, hogy miért beszélünk már most, egy több mint fél év múlva megrendezésre kerülő koncertről? Mert a rendezvény egyik fő mottója szerint ezúttal „Nyarat viszünk a télbe”, vagyis az önfeledt bulizásé lesz a főszerep, amihez már most gyűlik a napfény, a forróság és természetesen a fellépők névsora is. Ami biztos, hogy szinte napra pontosan megalakulásának 25. évfordulóján és 23 évvel az utolsó fellépésük után, csak erre az alakalomra, újra összeáll a FIX zenekar.

A FIX 1988. március 8-án alakult és lett hirtelen országosan és a nemzetközi porondon is ismert. A banda tagjai, Mirkovics „Zserbó” Gábor – basszusgitár (Edda, ma Hard), Nyemcsók „Csoki” János – ének (Akció, Vídia, ma Piramis), Husvár „Becky” Bertalan – gitár (Cobra), Gigor „Carlo” Károly – dob (Hardtop, Senator) és Béres „Free” Ferenc - billentyűk (Edda, Hard). Első demójuk a Tiszta Diliház című dal volt, ami után nem sokkal lemezszerződést kaptak, talán lehet mondani a véletlenek szerencsés egybeesésével, igaz ebben azért a zenéjüknek és színpadi megjelenésüknek is nagy szerepe volt.

Történt ugyanis, hogy egy tévé interjúban egy amerikai fickó arra a kérdésre, vannak-e olyan bandák Magyarországon, mint Amerikában, azonnal rávágta, hogy vannak, ott van például a FIX. Ezt az akkori lemezkiadó nagyhatalmú ura is látta és azonnal szerződést kötött a csapattal. Ennek eredménye lett a Jó vagy nálam édes című nagylemez, melynek megjelenése után országos turnéra indultak és nem sokkal később a svájci Krokus, német Bonfire, majd a Stormwitch utazópartnerei lettek. Következő útjukra az akkor alakult Dance és a Griff kísérte el őket, ezzel megpecsételve a visszafordíthatatlan tényt, hogy kis hazánkban is teret hódított a dallamos glam/aor muzsika. A hirtelen jött siker után jöttek a dolgos hétköznapok, a FIX belefogott második nagylemezének írásába, ám ekkor nagy érvágás érte őket, ugyanis egy jobb ajánlat miatt Becky, majd Csoki is otthagyta a bandát és mivel a hangzás két meghatározó alakja távozott, a többiek úgy döntöttek, nem folytatják tovább és 1991-ben a FIX hivatalosan is feloszlott.

Ez így volt egészen mostanáig, amikor is egy forró nyári estén egy söröző teraszán újra összetalálkozott a csapat és úgy döntöttek, hogy igent mondanak a Hard Rock Magazin felkérésére és egy buli erejéig újra összeáll a csapat. És, hogy mire számíthatunk majd a zord téli napon a Club 202-ben, arról a zenekar tagjai egyöntetűen így nyilatkoztak: „Őrületes nagy bulit csapunk. Komoly látvánnyal, színpaddal, csajokkal, vokalistákkal, pirotechnikával és vendégfellépőkkel készülünk. Eltelt 25 év, de jobb kondiban vagyunk, mint akkor. Felszántjuk a Club 202 színpadát. Készüljetek életetek legforróbb téli estéjére!”

V. Budapesti Hard Rock Farsang
„Nyarat viszünk a télbe”
25 után újra együtt a FIX!
2013. 02. 08. (péntek) 19h.
Club 202
További részletek és fellépők, hamarosan!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr304674265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum