RockStation

Firefest 2012: Tűz van, baby!

2012. augusztus 06. - magnetic star

Flyer FireFest.pngOktóber 19-21. között immár kilencedik alkalommal kerül megrendezésre Európa első számú melodikus rock / AOR fesztiváljának számító Firefest, és idén minden eddiginél magasabbra csapnak a lángok Nottingham szívében. Egyrészt mert a dallam-orgia mára három napossá nőtte ki magát, másrészt az irányzat hívei számára roppant vonzó felhozatal miatt.

Pénteken még csak amolyan „nulladik napot” tartanak a közép-angliai városban, lévén az aznapi négy fellépős program lényegesen rövidebb a szombatinál és a vasárnapinál, de az sem lesz akármilyen, hiszen a stílus brit élcsapata, a Ten és a fesztiválra vissza-visszajáró amerikai Tyketto lép majd fel headlinerként.

A két fő napon aztán az MTV-korszak óta ismerősen és jól csengő nevekkel éppúgy találkozhatunk, mint szupersztár-státuszig sosem emelkedő, de abszolút elismert és megbecsült kortársaikkal vagy az ő nyomdokaiban járó fiatalabb bandákkal. Hogy csak néhány nevet ragadjunk ki, itt lesznek a svájci Gotthard veteránjai a tragikusan elhunyt Steve Lee helyébe lépett új frontemberrel, Nic Maederrel és az idei Firebirth album anyagával, aztán a Coca-Cola reklámdalaként elhíresült First Time nótával berobbant és manapság is minőségi albumokkal jelentkező énekesnő, Robin Beck szintén tiszteletét teszi Robin Hood városában, akárcsak a stílus királynői címére szintén sokáig esélyesnek tartott Fiona, az 1980-as / kora 1990-es évek hajmetal-bandáinak prototípusaként jellemezhető Danger Danger, vagy a Slippery When Wet / New Jersey korabeli Bon Jovinál is majdnem „bonjovibb” Johnny Lima. Royal Huntból és Lillian Axe-ből pedig lehet repetázni, ha valakinek a budapesti bulijuk nem volt elég!..

Egy szó, mint száz: AORgazmus...

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr734695448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum