RockStation

Thin Lizzy - Jövő kedden érkeznek Budapestre

2012. november 08. - sunthatneversets

Flyer Thin Lizzy2.jpgTöbb mint 40 évvel megalakulása után november 13-án érkezik először Magyarországra a Thin Lizzy zenekar. Az ír együttes olyan slágerekkel írta be magát a rocktörténelembe, mint a Whiskey In The Jar és a Boys Are Back In Town, és alig több mint egy évtizedes történetük képes volt zenészek egész generációjára hatást gyakorolni.

Bár az új felállás az elmúlt bő egy évtizedben a világ számos pontján koncertezett, a magyarországi rajongóknak egészen 2012-ig kellett várni ahhoz, hogy élőben is hallhassák a Lizzy korszakalkotó dalait. Az aktuális felállás remekül idézi meg az együttes legnagyobb pillanatait – ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a sok év tervezgetés után idén kezdődött meg egy teljesen új album rögzítése is. Scott Gorham gitáros szerint ugyan tisztában vannak egy ilyen vállalkozás kockázataival, de a közönség irányából megfogalmazódott erős és egyértelmű igény, az aktuális felállás összhangja, s végül, de nem utolsó sorban Ricky Warwick zseniális szövegírói képessége egyértelművé tette, hogy időszerű és lehetséges egy új Thin Lizzy album elkészítése, igaz az Phil Lynott emléke előtt tisztelegve valószínűleg más néven jön majd ki.

Mindettől függetlenül a magyarországi rajongók minden bizonnyal azt kapják majd november 13-án a Pecsában, amire már évtizedek óta várnak: belevaló, lendületes hardrockot a Thin Lizzy legnagyobb slágereinek formájában. Igazi időutazás lesz ez az ikergitáros rockzene hőskorába, amikor a farmerdzseki, a hosszú haj és a széles terpesz a rock and roll kötelező kelléke volt. Az estét a Run For Power, azaz a magyar Gary Moore Tribute zenekar nyitja.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr784896052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum