RockStation

Piromán rocksztárok a 2013-as Novarock Fesztiválon

2012. december 29. - sunthatneversets

Rammstein1.jpg

A burgenlandi Nickelsdorfban jövő év június 14-16. között már 9. alkalommal rendezik meg Novarock Fesztivált, mely az elmúlt közel egy évtizedben Európa egyik legnagyobb rockzenei fesztiváljává nőtte ki magát. Sok más fesztivállal ellentétben itt már a fellépők zöme is tudható. A három napos rockzenei őrületre bizonyára sok magyar is jegyet váltott már, hiszen 2013-ban is elsővonalas zenekarok teszik tiszteletüket a magyar határhoz közel, elég ha csak a látványos, piromán színpadi showelemeket felvonultató Rammstein és KISS nevét említjük.

A szervezők évről-évre próbálnak színvonalas rendezvénnyel előrukkolni a stílus kedvelőinek és elhozni a legnagyobbnak számító neveket is. 2013-ban minden eddiginél nagyobb figyelmet fordítanak majd a fesztiválozók komfortigényeinek kielégítésére, hiszen több zuhanyzó és tisztálkodó helyiség is épülni fog.

Mivel az eseményig még közel fél év van hátra, így a napi bontás nem ismert, viszont három headliner neve már ismertté vált, hiszen a tüzes koncertjeiről is jól ismert német Rammstein, az amerikai rocklegenda KISS, valamint a szintén amerikai, Grammy díjas Kings Of Leon már biztos, hogy tiszteletét teszi a sógoroknál.

0kiss2010_21.jpg
Mellettük azért szép számmal vannak abszolút fesztiválkedvenc zenekarok is, hiszen a német nyelvterületen hallatlanul népszerű, Elvis metálban utazó dán Volbeat, és az ausztrál, az AC/DC-nél is AC/DC-ibb Airbourne fellépése garantáltan jó buli lesz, de rajtuk kívül látható, hallható lesz még a lemezmilliókat eladó walesi Bullet For My Valentine, a korábbi nu metál nagyágyú Korn, valamint a fiatalok nagy kedvence a Jared Leto filmsztárral a mikrofon mögött felálló Thirty Seconds To Mars is.

A felsorolt zenekarok mellett manapság nagyon népszerű együttesek is tiszteletüket teszik a Pannónia Mezőn, elég ha csak a magyar gitárossal felálló Five Finger Death Punch, a Bring Me The Horizon, vagy a Parkway Drive nevét említjük.

A fesztiválra valószínűleg még további zenekarokat is jelentenek be a szervezők, de a névsor már így is imponáló. További részletek a www.novarock.at oldalon találhatóak.

Novarockfekvő.jpg

FOTÓK: RÉTI ZSOLT

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr344986310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum