RockStation

Tökösen, ahogy kell: Rocken Dogs - Történjen Valami (2013)

2013. június 22. - KoaX

rocken dogs1.jpgSzeretek adni a magyar zenekaroknak mindig egy esélyt. Ez viszont fontos, hogy csak egy esélyt. Nincs olyan, hogy másodszor, mert ha már elsőre nincs semmi hatás, akkor minek még egy? Amikor megkaptam a Rocken Dogs Történjen Valami… most megjelent albumát éppen indultam Tankcsapdára a Budapest Parkba, ahol az egyik bemelegítő zenekar a váci srácok voltak.(Erről ITT olvashatsz) Vicces úgy menni koncertre, hogy egyetlen egy számot ismersz. Mondjuk előzenekaroknál ez még viszonylag gyakran meg is, eshet. És tudod, hogy mi a vicc? Marhára tetszett a koncert. Már a klipes nóta is meggyőzött, és most itt van a közel negyven perces anyag ...

Ahogy észrevettem, tényleg egy olyan öt-tíz, évente előjön egy kicsi Tankcsapda, akik a tök egyszerű csupasz rock & roll-t tolják. Ami igazából nem is baj, mert kell a vérfrissítés, kell, hogy új arcok is megmutassák szerintük milyen ez a szakma. Persze vannak, akiknek bejön, és vannak, akik tiszavirág életű karriert futnak, vagy egyszerűen atom gagyik.


Nos, a Rocken Dogs engem meggyőzött. Hogy miért? Mert hozzák azt a feelinget, amit elvártam tőlük. Már a koncerten is tetszettek a dalok első hallásra, így meg, hogy hallgatom az albumot. Le a kalappal. Sok magyar banda tanulhatna tőlük, hogy is kell csinálni, hogy eredeti legyél egy olyan stílusban, ami totál lerágott csont már. Tudjuk mind, hogy újat már elvileg nem lehet alkotni, de ettől függetlenül nem kell olcsó munkát kiadni a kezünkből. 

Rocken dogs.jpg

Itt van például a Semmirekellő Vagyok, aminek igazából nagyon nagy megfejteni való mondanivalója nincs, de még is egy olyan dal, amit tuti együtt fognak ordítani a srácokkal koncerteken. Aztán ott van a totál G’N’R - Patience –re hajazó Hazafelé. De még erre is azt mondom, hogy jó! Igen jó, mert kell egy ilyen magyar banda, akik a feszes tempók mellett is, egy ilyen teraszon sörözős számot is le tudnak rakni az asztalra. Képzeld el, ahogy megy le a na kortyolod a sört, és ezt a dalt hallgatod hozzám, amiben megjelenik a csörgődob, és a szájharmonika is. A tizenegy dalból, amúgy az abszolút kedvencem a Játszd El névre, hallgat. Van benne valami fogós bár, a szöveg és a zene nagyon együtt van, bár érzek benne egy kis copy feelinget. Aztán persze ott a klipes nóta a Fejjel A Falnak, amit mindenkinek tudok ajánlani.

Sokadik hallgatás után is tetszik az album, fel is toltam az MP3-mamra. Egy-két helyen azért erősen kihallok régebbi dolgokat, ilyen az Aki Számít, meg a már említett két dal is, de hát mindig vannak az emberre hatások. Remélem, hogy láthatom a srácokat Budapesten egy hosszabb műsorral is. A történjen valamit pedig INNEN tudod letölteni INGYEN! Béke, Szeretet, Metal.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr595370385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum