RockStation

Ez tényleg extrém volt!: 15. Obscene Extreme Fesztivál @ Trutnov, 2013.07.03-07.

2013. július 18. - sunthatneversets

ObIMG_0080.jpg

Természetesen idén sem úsztuk meg „balesetek” nélkül az Obscene Extreme fesztivált, ahogy tavaly sem. Szerencsére most nem került senki kórházba, viszont a kisbusz majdnem meghalt, élet és halál között küzdött a szerencsétlen.

Kedd - Az indulás

Szokásos találkahely, a szokásos arcokkal. Mindenki jókedvűen, kissé fáradtan a munka miatt, de már epekedve várjuk, hogy útnak induljunk. A kedd estét Rajkán terveztük eltölteni, ami sikerült is, egy kis késéssel. Tudniillik, ömlött a gázolaj az autóból, egy szétcsúszott csőnek köszönhetően…. Nem volt kellemes látvány, sőt a sofőrünknek anyagilag sem volt az.

Oké, érjünk Rajkára, ott majd kitaláljuk, hogy mi lesz. Mindez szép is lenne, de természetesen jött a második bökkenő odafelé, méghozzá az autópálya belső sávjában egy bal hátsó kerék szétrobbanás(!), ahogy az elő van írva. Mindenkit levert a víz, de túléltük, hiszen írom eme sorokat. Rajkára nagy nehezen megérkeztük, mit ad isten pálinka és sör társaságában töltjük az estét.


Szerda - Mi legyen?

Az elromlott cső javításra kerül, viszont a szerelő közli velünk, hogy ezzel az autóval nem indulna el sehova. Oké, bontsunk egy italt. Hosszas tanakodás (jó pár óra), és sörözés után eldöntöttük, hogy hazamegyünk a sofőrhöz, bográcsozunk és egy személyautóval másnap útnak indulunk. A bográcsozás fasza volt, sör, pálinka és válogatott ocsmány zenék hallgatása, amit megspékeltünk egy kis South Park nézéssel, hogy kellőképpen lefáradjunk a másnapi hosszú útra…

ObIMG_0078.JPG
Csütörtök - Elindultunk, második rész

Korán reggel találkoztunk a személyautó sofőrjével a dunaújvárosi Tesco parkolóban, ahol az egyik útitársunk gyorsan dobott még egy rókát a bokorba, biztos, ami biztos alapon :-)

Az odaúton szerencsénkre nem történt semmi izgalmas, így délután 4 óra felé már a kempingben állítottuk a sátrat. Ami nem teljesen igaz, hiszen kicsit csöpögött az eső, így inkább elmentünk sörért a benzinkútra és felvettük a jegyeket is.

Zenekarokra nem nagyon térnék ki, arra ott vannak a videók. Amiket megnéztünk az a Fuck The Facts volt, sokkal nagyobbat ütött, mint anno Budapesten. DiszGOREztunk egyet Ahumado Granujora, akik az egyik legjobb koncertet adták a 3 nap alatt. Végre láttam a csehek Motörheadjét, a Malignant Tumourt, aztán jött a Negative Approach. Az OEF-es fellépésük előtti napon Pestet is megjárt Cryptopsy-ból annyit láttam, mikor megköszönték a közönségnek a bulit és lejöttek a színpadról. Hiába, a szemétláda „metal market” elvitte az időt. A Hell Show-tól azt vártam, hogy majd rosszul leszek és behányok, ennek ellenére halálra untam, hogy egy Pápának öltözött fószer felakasztva lóg a színpadról, közben pedig alatt zajlanak az események…

A híres Mustache Bar-ba még betértem meginni egy sört, de mivel lefárasztott az utazás, így szép lassan nyugovóra tértem. A sátrunk a kemping legtetején helyezkedett el, ami a fesztiváltól egy jó 5 perces sétát jelentett, mindez egy dombtetőn. Olyan sötét és köd volt, hogy alig találtam meg az alvóhelyem. A poént pedig a meztelen csiga invázió jelentette. Élmény volt. :D

ObIMG_0041.JPG
Péntek - Végre Napalm Death!

Amikor kiderült, hogy a Napalm Death lesz az egyik főzenekar a fesztiválon, nem volt kérdés, hogy jövök. Természetesen ezt az egy napot vártam a legjobban, mint kisgyerek a Télapót. 11 óra tájékán már kint voltunk a fesztiválon és visítva néztük a japán Cave Had Road koncertjét. Az énekes bepelenkázva, női ruhában osztotta az igét…. Ellehet képzelni, hogy milyen zenét toltak :-)

Jöttek folyamatosan a zenekarok, de egyik se hagyott mély nyomott bennem, már vártam a Captain Cleanoff koncertjét. A budapesti bulijuk leszaggatta a fejem, nagyon megtetszett a zenekar, és itt is hatalmas koncertet nyomtak.

Kicsit később végre eljött a Napalm Death ideje, ami egy jó 20 perces csúszással kezdődött, Shane Embury basszuscucca „jóvoltából”, majd Barney mikrofonja se szólt. Így természetesen kevesebbet is nyomtak a legendák, de megérte minden percét a koncert. Az egyik dalnál felmentem stagedivingolni, utána majdnem sikerült a tömegbe hányni, levegő híján, kemény volt :-)

Eldöntöttük, hogy megnézzük majd a Jesus Ain’t Polandot, hajnali ¾ 3-kor, de mivel csúszás is volt, úgy döntöttünk, hogy elmegyünk aludni… Amiből természetesen sörözés és sátor előtt dumálás lett a vége, és mikor lefeküdtünk, már csak 20 perc kellett volna a koncertkezdésig. :D

Szombat - Az utolsó nap

A 11-kor fellépő francia Warfuck szintén járt már Pesten, azon a botrányos koncerten a Fubarral… Kellemes volt ebéd előtt ez a 20 perc grindcore adag. Megnéztük még a Distress-t, a japán Sete Star Sept-et, a Simbiose-t, a Mucupurulentet,a Massgrav-et. Szép felvezetés volt a Cock and Ball Torture koncertig. Imádtam ezt a bulit, az egész fesztivál átváltozott egy hatalmas strandpartyvá, köszönhetően a CBT fanoknak. Innentől már egész jó zenekarok jöttek. A Haemorrhage is frankó volt, a Krisiunból körülbelül annyit láttam, mint a Cryptopsyból. Az Aborted koncertjétől kicsit féltem, hogy milyen lesz majd itt az OEF-en, de megvettek kilóra. Akárcsak tavaly a Cannibal Corpse előtt, itt is sikeresen letépték az arcomat.

A Ratos de Porao-t is nagyon vártam, nem is csalódtam bennük. Voltak új dalok is, egyet sikerült is felvennem videóra. Az Exhumed fasza bemelegítő volt a pesti koncertjükre (6 nap alatt kétszer látni a bandát, király dolog ). Az Agathoclessen már kissé fáradtak voltunk, látszott rajtunk ez a 3 nap. De becsülettel végignéztük, mondjuk nekem eszembe se jutott, hogy nem nézem meg, hiszen becsülöm a split királyokat. Ezután még ittunk egy sört és elbúcsúztunk a fesztiváltól.

ObIMG_0055.JPG
Vasárnap reggel hazafelé vettük az irányt, élménybeszámolókat tartottunk egymásnak a klíma nélküli kocsiban, 45.000 fokban :-).

Jövőre remélem lesz Carcass, vagy Repulsion. Akkor tuti ott leszek. Ez volt a 15. Obscene Extreme Festival, még legalább ennyit kívánok Curbynak és társainak. HD minőségű videóimat itt tudjátok megnézni: https://www.youtube.com/csiga03 Jövőre találkozunk! Remélem a Bende több házibort hoz, mint idén.:-)

Beszámoló és Fotók: Csiga

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr255412485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum